Първото заседание на 49-ото Народно събраниепродължава и днес в опит

...
Първото заседание на 49-ото Народно събраниепродължава и днес в опит
Коментари Харесай

Депутатите с втори опит за избор на председател на 49-ото Народно събрание

Първото съвещание на 49-ото Народно събраниепродължава и през днешния ден в опит за избор на ръководител. Вчера, 12 април,процедурата претърпя неуспех, откакто нито един от претендентите не събра нужната поддръжка. Двамата номинирани бяха Росен Желязков от ГЕРБ и Петър Петров от „ Възраждане “.

От „ Продължаваме промяната-Демократична България “ предложиха първите две по бройка парламентарни групи да излъчат ръководители, които да се редуват на ротационен принцип на всеки два месеца.

След вчерашния провал на процедурата по желание на ръководител последва дълъг председателски съвет, който не стигна до решение. След това председателстващият пленарното съвещание Вежди Рашидов спря часовника и разпусна съвещанието без да удари звънеца. Това значи, че през днешния ден първото съвещание ще продължи. Остана неразбираемо обаче какъв брой време, защото няма консенсус по ръководителя.

В сряда ГЕРБ и „ Продължаваме промяната-Демократична България “ организираха среща, а след нея стана ясно, че първо ще търсят обединяване по политики, а по-късно по ръководител. Така упованията за през днешния ден са срещите сред парламентарните групи да продължат, а ръководител по този начин и да не бъде определен.

От уеб страницата на Народното събрание излиза наяве, че депутатите имат желание да анулират 10-дневната си великденска почивка. Проекторешението е импортирано от Народното събрание и е подписано от всички парламентарни групи като се изключи „ Възраждане “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР