Първото уточнение е, че е необходимо да четете книга. Не

...
Първото уточнение е, че е необходимо да четете книга. Не
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ви, когато четете поне по 6 минути на ден

Първото конкретизиране е, че е належащо да четете книга. Не да се взирате в монитора и да търсите в интернет, минавайки диагонално някакви вести или статуси. Всъщност това въздейства даже отрицателно на мозъка, тъй като го превъзбужда. Освен това въздейства зле и на настроението.

Затова да се върнем към тематиката за книгите. Ще ви предложим 4 безапелационни изгоди за здравето от четенето на книги.

Ако четете книга най-малко по 6 минути дневно, намалявате риска от това да се разболеете от заболяването на Алцхаймер. Редовните извършения за подобряването функционалностите на мозъка. Дейности като решение на кръстословици, пъзели, четене на книги и вестници, слушането на радио и посещаването на музеи поддържат мозъка деен. Активните занимания спомагат за образуването на нови неврони и връзки в мозъка.

Ако четете най-малко по 6 минути дневно, подобрявате обществените си умения и коменикативните си качества. Четенето ви доближава до нови светове, дава опция да съпреживеете разнообразни житейски обстановки, да се почувствате като воин от историята. Повдига самочувствието ви, понижава стеснителността и усъвършенства социализирането ви.

Ако четете най-малко по 6 минути дневно, подобрявате паметта и концентрацията си. Подобрявате работната си памет и умеенето да се концентрирайте върху дилемите си, с цел да бъдете по-продуктивни. Четенето на глас е изключително потребно. За да разберете основата на книгата, е належащо да помните доста информация, което от своя страна усъвършенства работата на мозъка и изостря паметта.

Ако четете най-малко по 6 минути дневно, намалявате равнищата на напрежението. Учените са потвърдили, че четенето е измежду най-здравословните привички. Ако го имате, не се отхвърляйте от него. Ако го нямате, направете всичко допустимо, с цел да го създадете у себе си. Четенето понижава напрежението, възстановява сърдечния темп и кръвното налягане.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР