Първото съобщение е стресиращо, но след това болните го приемат

...
Първото съобщение е стресиращо, но след това болните го приемат
Коментари Харесай

Георги Попов: В световен мащаб категорично има излекувани болни от коронавирус, така ще бъде и в България

„ Първото известие е стресиращо, само че по-късно болните го одобряват философски “, съобщи началникът Катедра по инфекциозни заболявания във ВМА
Лежащо болните с Covid-19 в клиниката по инфекциозни заболявания към ВМА са 10. Те са приети в болница със среднотежка клинична форма, само че лекарите следят още 14 заболели, които са в лека клинична форма и са у дома, заяви полк. доцент Георги Попов, шеф Катедра по инфекциозни заболявания във ВМА пред Българска национална телевизия.

Уведомяват далите позитивни проби хора персонално по телефона. На база на събраните данни от вземането на тестът и моментното им положение, предадено по телефона, преценят каква е клиничната им форма. Ако е лека, с тяхно единодушие, се взема решение да си останат у дома.

Ако положението им е по-сериозно, се одобряват в болничното заведение, като се провежда специфичен превоз с кола за спешна помощ.

„ Първото известие е стресиращо, само че по-късно болните го одобряват философски. Нямаме данни за тежко психическо положение, за стресове и зле приемане на болестта си “, съобщи полк. доцент Георги Попов.

Вероятните случаи се лекуват наложително в независима стая, а доказаните - в споделена. Изключение вършат фамилиите, които са в общи стаи.

Той сподели, че не предлага лекарства на химическа основа за имуностимулация.

За тези 10 заболели, които са приети в болница, се грижат 1 доктор, 2 медицински сестри и 1 по-нисък медицински личен състав, добави доцент Попов. Той сподели, че личният състав е стимулиран и има всички условия, само че работи доста.

По думите му в международен мащаб изрично се отбелязва, че има излекувани заболели от ковид, по този начин ще бъде и в България. В страната ни този развой още е първоначално и няма данни за излекувани. Самият развой на изцеление е дълъг.

Доц. Попов е безапелационен, че като всеки патологичен или бактериален вирус, по този начин и към ковид имунитет се построява, само че въпросът е до какъв брой постоянен е той. Според някои учени вирусът продължава да се променя, като това може да провокира ново заболяване. За това са и известията за нови болести. Има и такива заболели, които не са доизлекувани и това основава усещане за наново заболяване.

„ Заболяването не е свръх остро като един грип да вземем за пример, само че като другите вирусни болести е с остро начало и би трябвало да потърсим по-бързо помощ в профилираните заведения, избрани от Министерството на здравеопазването “, съобщи още той.

Максимум за 48 часа може да се сложи диагнозата след направените проучвания /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР