Първото събитие за бъдещето на европейското финансиране в транспортна инфраструктура

...
Първото събитие за бъдещето на европейското финансиране в транспортна инфраструктура
Коментари Харесай

Андрей Новаков: ЕС трябва да осигури €10 млрд. годишно за транспортна инфраструктура след 2020г.

Първото събитие за бъдещето на европейското финансиране в транспортна инфраструктура се организира в София по самодейност на Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП/ ГЕРБ.

Форумът събра над 100 представители на строителния бизнес, общините, консултантски компании и браншови организации. Събитието бе намерено от евродепутата, зам.-министъра на превоза Ангел Попов и генералния шеф на Европейската железопътна асоциация - Филип Ситроен.

"Беше значимо тъкмо през днешния ден и тъкмо от София да тръгне дебатът за това, какъв брой, къде и по какъв начин Европейският съюз ще влага. България получава над 4 милиарда лева европейски средства за транспортна инфраструктура и всеки финансиран план е от витално значение за районите ни ", съобщи Новаков след края на събитието.

Според евродепутата, след 2020г. европейското финансиране за превоз би трябвало да се базира на отчитане качеството на инфраструктурата, а Европейската комисия би трябвало да прави оценка потребностите на равнище 28 области в България. Колкото по-слабо развъртян е един район, толкоз по-голям европейски бюджет би трябвало да бъде заделен и толкоз по-ниско би трябвало да е националното съфинансиране.

Сред участниците в събитието бяха Оливие Сила, шеф на отдел "Инвестиции в превоза " в Европейската комисия, Кристобал Милан де ла Ластра, шеф отдел на Изпълнителната организация за нововъведения и мрежи (INEA), Матю Бертранд, управител транспортни вложения в Европейска капиталова банка, както и вложители от водещи европейски компании.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР