Първото редовно заседание на 45-ото Народно събрание в петък ще

...
Първото редовно заседание на 45-ото Народно събрание в петък ще
Коментари Харесай

Бойко Борисов се изправя пред новия парламент по искане на Мая Манолова

Първото постоянно съвещание на 45-ото Народно заседание в петък ще стартира с чуване на премиера Бойко Борисов и основаване на комисия за проверка на предходното ръководство. Това разгласи в профила си във Facebook ръководителят на парламентарната група на " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова, като посочи, че решението е взето на Председателски съвет.

По думите й, Борисов е извикан поради Плана за възобновяване и резистентност. Манолова дефинира като бойкот решението на държавното управление в оставка да остави внасянето на проекта на идващия кабинет.

Тя сподели още, че на следващия ден ще бъдат разисквани първите 3 комисии - правна, здравна и бюджетна. Ще бъдат определени и техните членове.

Ще бъде гласувано и предлагането на Манолова за основаването на Комисия по проверката, която да следи изхарчените държавни средства за справяне с COVID-19.

Депутатите ще заседават в остарялата постройка на Народното събрание до приключването на ремонта в новата постройка, изясни Мая Манолова.

На утрешното съвещание, което ще стартира в 10 часа, още веднъж ще се гласоподава с повдигане на ръка, а не с електронната система, която е в залата в някогашния Партиен дом.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР