Първото плащане за хотелиери, които са осъществили настаняване на бежанци

...
Първото плащане за хотелиери, които са осъществили настаняване на бежанци
Коментари Харесай

До 20 април ще бъде направено първото плащане за хотелиерите, приютили бежанци от Украйна

Първото заплащане за хотелиери, които са осъществили настаняване на бежанци от Украйна, ще бъде осъществено в първите 20 дни на април. Кандидатстването за това ще се състои сред 1-5 април посредством електронната платформа на системата за ръководство на национални вложения. Това съобщи на брифинг на Кризисния щаб към Министерски съвет за ръководство на рецесията, обвързвана с спора в Украйна зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, представена от bTV.

Финансовата поддръжка за хотелиерите е по 40 лева дневно за един бягащ от войната в Украйна човек. Кандидатстването ще става с попълването на заявление какъв брой жители от Украйна са били настанени в мястото за настаняване.

„ Това ще е засечено като надзор с информацията, която имаме от Единната система за туристическа информация. Заявления ще се подават за интервала 24 февруари – 31 март. Всеки идващ месец ще се кандидатства за осъществените през предходния месец нощувки “, разясни Ирена Георгиева. Тя изясни, че за първия интервал на погашение от 24 февруари до 31 март средства са отпускат за всички хотелиери, настанили бежанци от Украйна. За април и май обаче държавна помощ ще се отпуска единствено на тези хотелиери, настанили бежанци, които са поискали и получили краткотрайна протекция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР