Първото искане е за нарушение на служебните задължения във връзка

...
Първото искане е за нарушение на служебните задължения във връзка
Коментари Харесай

Гледайте на живо в Dir.bg: ВСС решава да бъде ли предсрочно освободен Иван Гешев

Първото искане е за нарушаване на служебните отговорности по отношение на следствието на гърмежа против кортежа му, а второто - за изявлението на Гешев за " политическия отпадък ", за което той изясни, че не визирал съответни политици. 

Според Гешев претекстовете за преустановяване на мандата му пазят ползи отвън правосъдната власт. Освен това той внесе в Конституционния съд запитване дали Висш правосъден съвет с изминал мандат е законен да работи, както и дали може да взима кадрови решения, и изиска производството да спре до произнасянето на съда. 

Главният прокурор не приема, че е нарушил служебните си отговорности във връзка с следствието на гърмежа против кортежа му, защото на 1 май, когато стана случаят, той е бил заместван от Борислав Сарафов, а заповедта за това е била издадена още на 24 април. 

Възможно е съвещанието да продължи и в границите на идващ ден , като новият провосъден министър Атанас Славов се ангажира, че ще насрочи такова още на следващия ден, в случай че през днешния ден решение няма.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР