Първостепенен външнополитически приоритет за България е присъединяването към Организацията за

...
Първостепенен външнополитически приоритет за България е присъединяването към Организацията за
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Първостепенен приоритет за България е присъединяването към ОИСР

Първостепенен външнополитически приоритет за България е присъединението към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Трябва да продължим да задълбочаваме съдействието си, с цел да отговорим на належащите провокации и благоприятни условия на настоящето време. Заедно би трябвало да поставим повече старания, с цел да осигурим мир, непоклатимост и разцвет на районно и международно равнище, в това число посредством

Това съобщи министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев в изявлението си на Срещата на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз на равнище министри в Париж.

Като предстоящ член на Организацията ние ще създадем всичко допустимо да разпространим най-хубавите практики и политики на Организацията за икономическо сътрудничество и раз в Югоизточна Европа, уточни още министър-председателят. Според Главчев са нужни интегриран метод и взаимни, координирани старания за справяне с новите провокации, които основават спънки за развиването на световната стопанска система и гарантирането на международния мир и сигурност.

По думите му работата по всички предпочитани за страната политики на национално равнище и в границите на Европейски Съюз - обучение, цифровизация, зелен преход, кръгова стопанска система, ще дадат спомагателни гаранции и подтик за сполучливо завършване на договарянията по присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Премиерът увери, че " България ще продължи да бъде постоянен и пореден сътрудник ".

Присъединителният развой играе значимата роля на ускорител за промени, трансформираща мощ, от която България сега се нуждае, счита Димитър Главчев. Наред с това интензивният разговор на страната с Организацията за икономическо сътрудничество и раз е късмет за намиране на решения за възстановяване на успеваемостта на обществените политики.

" Процесът на подготовка и присъединението на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще способства към нашите старания за осъществяване на по-добри политики за по-добър живот ", добави министър-председателят. По думите му в този момент изключително значимо за България е обезпечаването на удобни условия за провеждането на почтени, транспарантни и свободни избори. Именно

Премиерът Главчев означи поредната и предвидима външна политика на България, трайно избрана от евроатлантическите полезности.
 Организацията за икономическо сътрудничество и раз чака внезапно закъснение на инфлацията в България
Организацията за икономическо сътрудничество и раз чака внезапно закъснение на инфлацията в България

Организацията предвижда и ускорение на икономическия напредък на страната ни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР