Първородният си на волейболната легенда Владимир Николов - Александър, ще

...
Първородният си на волейболната легенда Владимир Николов - Александър, ще
Коментари Харесай

Първородният син на Владо Николов ще учи и тренира в САЩ

Първородният си на волейболната легенда Владимир Николов - Александър, ще продължи образованието си и спортната си кариера в Съединени американски щати, оповестява уеб сайтът на " Левски София ".

201-сантиметровият посрещач е избрал да се включи в програмата на известния американски университет „ Лонг Бийч”, откъдето получи цялостна спортна стипендия.

Алекс, който скоро ще навърши 17 година, ще изкара натоящия сезон със синята фланелка, като ще играе за юношите и мъжете.

Николов приказва за избора си пред клубния уебсайт.

- Алекс, по какъв начин се стигна до решението да заминеш за Съединени американски щати?

- Идеята се появи преди много време, може би минаха близо 3 години оттогава. В началото не бях изключително удивен, не си представях по какъв начин ще пребивавам самичък, надалеч от фамилията и приятелите. Постепенно, очевидно и като пораснах още, започнах от ден на ден да се възнамерявам над този вид. През последните няколко месеца към този момент самичък стигнах до решението да отпътува.

- Имаше ли и други разновидности пред теб за университети в Съединени американски щати?

- Да, само че избрах „ Лонг Бийч”, тъй като две години подред са първенци в колежанското състезание. За мен е значимо да се развъртвам, защото фантазията ми е да стана професионален волейболист.



- Тази фантазия би могъл да я постигнеш и в случай че заиграеш в Европа. Защо реши да минеш през Съединени американски щати?


- Защото за мен е доста значимо и да получа положително обучение. А това няма по какъв начин да стане в Европа. Университетският спорт в Съединени американски щати предлага и подготвителна стратегия, и обучение на високо равнище. Ако не се получат нещата ми с волейбола или, не дай Боже, получа сериозна контузия, би трябвало да имам проект " Б ".

- Кога би трябвало да се присъединиш към университета в Калифорния?

- Най-вероятно идната есен след възможното присъединяване на международните шампионати в Иран и Италия и България. Надявам се да вземам участие и с двете национални гарнитури (младежи до 19 и младежи до 21 г.-б.а.).

- Познаваш ли се някое от момчетата, които също ще играят за „ Лонг Бийч”?

- Не, само че от няколко дни се намерихме с някои от новите ми съотборници в обществените мрежи и си пишем към този момент.



- Предстои ти финален сезон в „ Левски София”. За 4 години в клуба имаш три шампионски титли…


- Така е, „ Левски” ще остане вечно в сърцето ми, този клуб значи ужасно доста за цялото ми семейство. Надявам се да спечелим още веднъж купата в шампионата за юноши и да влезем в тройката с мъжкия тим. Това ще бъде един желан свършек за мен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР