Първоначално украинската армия е планирала много по-мащабна контраофанзива, но след

...
Първоначално украинската армия е планирала много по-мащабна контраофанзива, но след
Коментари Харесай

САЩ спрели ВСУ да не ударят мощно руснаците по целия фронт -

Първоначално украинската войска е възнамерявала доста по-мащабна контраатака, само че след взаимно аналитично обучение със Съединени американски щати е взето решение задачата да бъде стеснена и да се концентрира единствено върху дейности в Херсонска област, заяви CNN.

Според западни публични лица и украински източници на изданието подготовката за настъплението на ВСУ е включвала присъединяване във " военни игри " - аналитични учения. Те са предопределени да оказват помощ на украинските военни да схванат с какви сили би трябвало да разполагат, с цел да реализиран триумф при разнообразни сюжети, прецизира американската телевизия.

Според медията първоначалният план на ВСУ е бил за необятно контранастъпление, само че през последните седмици е решено да се предприеме лимитирана нападателна задача на юг, в Херсонска област.

Говорителят на Пентагона бригаден военачалник Пат Райдър удостовери пред CNN, че Съединени американски щати водят постоянен, " обикновен " диалог с военните на разнообразни равнища с Украйна, само че отхвърли да разяснява спецификата на тези взаимоотношения.

Райдър посочи, че американските военни дават информация на украинските си сътрудници, с цел да им оказват помощ да схванат по-добре заканите, пред които са изправени, само че окончателните решения за техните дейности " се вземат от украинците ".

Източници на CNN настояват, че сега има релативно равновесие сред украинските и съветските сили, само че Западът не бърза да назова военната интервенция на ВСУ в южната част на страната контраатака.

Според последните разследващи данни към момента не е ясно доколко Украйна ще успее да си възвърне контрола над окупираните територии, съобщава американската медия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР