Първоначалният вот на недоверие към новоизбрания министър-председател на Франция Габриел

...
Първоначалният вот на недоверие към новоизбрания министър-председател на Франция Габриел
Коментари Харесай

Неуспех на предложението за вот на недоверие срещу Габриел Атал


Първоначалният избор на съмнение към новоизбрания министър-председател на Франция Габриел Атал беше в огромна степен отритнат от Националното заседание, макар че държавното управление разполагаше единствено с релативно болшинство, съобщи Агенция Франс Прес.

Предложението, импортирано от всички леви групи, получи единствено 124 гласа, което е надалеч от нужните 289 гласа за събаряне на държавното управление, заради неналичието на поддръжка от страна на дясната и крайнодясната съпротива.

Габриел Атал би трябвало да замине за Германия, с цел да се срещне с канцлера Олаф Шолц.

По-специално левицата подлага на критика министър-председателя, назначен при започване на януари от президента Еманюел Макрон, за това, че не е изискал избор на доверие от Националното заседание след изказването си за общата политика на 30 януари.

Тя също по този начин упрекна Габриел Атал, че желае да води " война с бедните ", по-специално с изказванията си по отношение на помощите за взаимност и облекчаването на наредбите за обществените жилища.

Депутатът от France Insoumise (LFI, радикална левица) Мануел Бомпар поведе офанзивата в съвсем празната зала, обвинявайки 34-годишния Атал, че е " пионка " на президента Еманюел Макрон, чието " ръководство е траяло прекомерно дълго ".

Атал отвърна на удара, като осъди " изпреварващото предложение за избор на съмнение ", импортирано още преди общото му политическо изказване, което " пречи на всеки опит за разговор ". Той също по този начин разкритикува " колективистичния мит " на своите леви съперници.

" Вашият свят е свят, в който няма потребност от Европейски съюз, в който всичко би трябвало да бъде облагано с налози и всичко би трябвало да бъде колективизирано ", посочи той и упрекна LFI, че желае да " върне Франция 75 години обратно ".

Марин Льо Пен загатна, че Националното заседание няма да гласоподава в поддръжка на предлагането, същото се отнася и за десните депутати от групата на Републиканската партия (LR).

" Ние сме в съпротива, нямахме работа да гласуваме за доверие. Но да гласуваме за избор на съмнение, преди държавното управление да е почнало работа, също не би ни се сторило доста съществено ", съобщи Оливие Марлеа, водач на депутатите от LR. /БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР