Първо правителството на Чад съобщи в Нджамена, че Али Ламин

...
Първо правителството на Чад съобщи в Нджамена, че Али Ламин
Коментари Харесай

Първо посещение зад граница на назначения от военните премиер на Нигер - в Чад

Първо държавното управление на Чад заяви в Нджамена, че Али Ламин Зейн, гражданско лице, което беше назначено отпред на нигерското държавно управление след преврата на 26 юли, е дошъл на " работно посещаване ", осведоми Българска телеграфна агенция.

" Зейн беше признат от президента Махамат Идрис Деби Итно ", уточни президентството.

" Зейн донесе обръщение от нигерския Национален съвет за отбрана на родината ". Подробности за наличието му не се оповестяват.

Зейн, икономист по обучение, който при започване на новия век беше министър на финансите, беше назначен предходната седмица от водачите на преврата, които смъкнаха нигерския президент Мохамед Базум.

Посещението му не беше оповестено авансово.

То се състоя в навечерието на двудневно съвещание в четвъртък и петък на началниците на армиите на страните от ЕКОВАС, на което те ще разискват допустима военна интервенция от тяхна страна за връщане на Базум на власт, отбелязва Франс прес.

Чад и Нигер са небогати страни, чиято история е белязана от чести интервали на политически безредици. Те имат обща граница, дълга към 1200 км.

Деби, основна фигура в динамичността на процесите в нестабилния район на Сахел, посети Ниамей на 30 юли, четири дни след преврата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР