Първо бе огромен китайски балон, след него - обект колкото

...
Първо бе огромен китайски балон, след него - обект колкото
Коментари Харесай

Балони или "извънземни": какво е известно за "летящите обекти" над САЩ

Първо бе голям китайски балон, след него - обект колкото кола, последваха два дребни апарата, единият - осмоъгълен. Общото сред тях е, че бяха свалени от американските военновъздушни сили над Аляска, Канада и Мичиган за малко над седмица, без да е известно какво тъкмо съставляват.

Докато за първия Китай удостовери, че е негов, за останалите три апарата информацията е нищожна. Дори за балона сведенията са двусмислени: Пекин упорства, че е метеорологичен, Вашингтон - че е шпионски. За другите три Пентагонът отхвърля да дава даже детайлности, които Китай би могъл да оспори, до момента в който не бъдат събрани и оценени отломките.

Въпросите са повече от отговорите. " Дневник " обобщава дребното известно въз основата на информация от представители на управляващите в Съединените щати и мнения в медиите.

Как стартира всичко

Китайският балон - чийто генезис е доказан от азиатския колос - се носи няколко дни над Съединените щати,. Според Пентагона информацията, засечена от системите на изтребителя, и събрана след разбора на събраните остатъци: Инцидентът обтегна връзките сред Китай и Съединените щати, а държавният секретар Антъни Блинкен анулира планувано пътешестване до Пекин, което трябваше да бележи нов опит за възстановяване на връзките сред двете суперсили. Впоследствие Китай (но говореше за различен над Латинска Америка) и настоя, че тези устройства не са част от акция за разузнаване,.

 Китайският балон събирал наземни сигнали, с цел да ги праща към спътници Китайският балон събирал наземни сигнали, с цел да ги праща към спътници

Днес Китай отвърна и с изказвания, че над 10 американски балона са прелетели над територията му.

След пресичане на американско-канадската граница балонът прелетя първо над Монтана, където са ситуирани някои значими военни обекти. Направи усещане огромната височина, поддържана от апарата - над 18 хиляди м (доста повече от гражданския въздушен трафик).

 " Шпионски балон на Китай " лети над Съединени американски щати, съгласно Канада има и втори

" Без система за задвижване и надзор "

Повече неразбиране разсъни устройството, свалено на 10 февруари (почти седмица по-късно)., обект няма известна система за задвижване и надзор. Размерът му, съгласно първичните данни, бе колкото на автомобил. Той летеше много по-ниско от китайския балон, а съгласно Пентагона се възприел като опасност за гражданската авиация.

Следащият обект - на 11 февруари - бе свален със аероплан , изпратен от Съединени американски щати и Канада над Юкон (Канада), също бе избран като опасност за гражданския трафик. Описанието, обещано от Канада (над която прелетя и китайският балон), дава визия за формата му: цилиндричен, по-малък от балона (според Съединени американски щати и той е колкото автомобил). Тези две устройства, свалени в петък и събота, са летели на към 12 хиляди м. Известно е, че са проследявани минимум 12 часа от радарите на американско-канадското въздушно командване, само че Пентагонът по този начин и не е уточнявал дали са засечени от радара още преди нахлуване в американското въздушно пространство.
Като " защитна мярка " бе несъмнено свалянето на четвъртия обект на 12 февруари - осмоъгълна конструкция, от която стърчат влакна. - на 6000 метра. И трите апарата са свалени много по-бързо от китайския балон таман поради ниската височина на полета.

Очакват ли се още изводи

Един от причините на Съединени американски щати да не разясняват обширно случая е, че интервенциите по изваждане на отломките не престават. Части от китайския балон към този момент са събрани, само че търсенето продължава във водите на Южна Каролина, където той бе свален (край източното крайбрежие на Съединени американски щати, когато към този момент имаше гаранции, че рухването му няма да съставлява опасност за цивилни), от американски военни, Канада търси третия със самолети в Юкон.
Свалените над вода апарати над Аляска и по границата сред Съединени американски щати и Канада край езерото Хюрън, се търсят

" Китайски балони " ли са това

Американски представители дават разнопосочни сигнали по въпроса. Пентагонът отхвърля да даде умозаключение за момента. Глен Ванхърк, генералът от военновъздушните сили на Съединените щати, който управлява контрола на въздушното пространство на Северна Америка, в същото време посочи пред медиите, че не инцидентно не употребява думата " балони ".

На друго мнение е най-високопоставеният демократ в сената на Съединени американски щати, Чък Шумър. Според Шумър, получил информация по случая от администрацията на президента Джо Байдън, свалените на 10 и 11 февруари (петък и събота) обекти евентуално са балони, въпреки и " доста по-малки " от предходния.

Привържениците на тезата за балоните виждат тези апарати като част от по-мащабна китайска интервенция, с която се изследват непознатите военни качества поради риск от борба поради Тайван през идните години. Ако доказателствата сочат интервенция на Пекин, това би се разглеждало във Вашингтон като доста мощна провокация.

За пръв път, за повторно или по-често

Известно е от мнения на представители на американската администрация, че най-малко три други балона са прелетели над страната по времето на мандата на предходния президент Доналд Тръмп. Възможно е да са прелетели и други. " Ню Йорк таймс ", че е мъчно да се каже дали ненадейно са почнали да се появяват голям брой сходни апарати, или след свалянето на китайския балон американските и канадските военни са станали доста по-бдителни и решени да смъкват и обекти, които преди този момент биха прелетели безпроблемно.
Северноамериканското командване за въздушна защита NORAD пренастрои радарите си, с цел да ги направи по-чувствителни, след случая с китайския балон. Оттогава са засечени три обекта за три дни. Това " най-малко частично " може да изясни нарастването съгласно помощник-министъра на защитата Мелиса Далтън.

" Извънземни "? Няма такава възможност съгласно Съединени американски щати

" Ще оставя разследващата и контраразузнавателната общественост да изяснят това. Нищо не разясня ", бе на ген. Ванхърк, запитан дали изключва обектите да са от извънземен генезис.

Друг чиновник на американската защита, поискал анонимност, съобщи настрана след брифинга, че военните не са видели доказателства, които да сочат, че някой от въпросните обекти е с извънземен генезис. За " Ню Йорк таймс " почитан американски чиновник е споделил в неделя, че никой не мисли, че тези устройства са основани някъде другаде, а не на Земята.

Съвпадението с новото " бюро за НЛО "

Коментарътг на Ванхърк неизбежно прави усещане в американските медии, откакто държавното управление на Съединени американски щати разгласи, че е получило над 350 сигнала за " неидентифицирани летящи феномени " (известни като неидентифицирани лятещи обекти или НЛО). От тях, към средата на януари, половината се смятаха за балони или сходни на балони. Изглежда, част от разпознатите феномени са свързани с разследваща активност против американски военни учения и бази, осъществявана или от Китай, или от други сили. Поне два случая, съгласно класифицирани документи, са свързани с високотехнологични устройства, евентуално създадени от Китай.

 За пръв път от 50 години Пентагонът ще приказва обществено какво знае за НЛО За пръв път от 50 години Пентагонът ще приказва обществено какво знае за НЛО

Другите оставаха нехарактеризирани и, наподобява, посочваха необикновени параметри в полета си, които изискваха анализът да продължи. Накратко, Си Ен Ен тогава, разследващата общественост и Пентагонът към момента, наподобява, нямат пояснение за някои от прелитащите обекти.

През юли Пентагонът сътвори бюро за следствие на НЛО, само че макар сбития метод към тематиката представител на институцията увери, че не е видяно нищо, което да навежда на мисълта, че видяните обекти " са от извънземен генезис ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР