Първият запориран имот в чужбина от КПКОНПИ се оказа на

...
Първият запориран имот в чужбина от КПКОНПИ се оказа на
Коментари Харесай

Първият български имот запориран в чужбина е на Васил Божков

Първият запориран парцел в чужбина от КПКОНПИ се оказа на Васил Божков. Това разгласи пред Българска телеграфна агенция заместник-председателят на антикорупционната комисия Антон Славчев. Възбраната на парцела във Франция е станала след решение и на Софийския градски съд.

„ Недвижимият парцел съставлява индивидуализирани обекти от комплекс – жилищна постройка. И е предмет по гражданско дело за лишаване в интерес на страната на нелегално добито имущество. Пазарната му стойност е в размер на 2 611 228,63 лева “, сподели Славчев.

По думите му процедурата е протекла редом у нас и в Република Франция. Като според френското законодателство е извършено особено производства, съгласно техния Граждански изпълнителен кодекс. То се управлява от нотариус. В рамките на това произвеждане е доказана законосъобразността и правилността на мярката. И е постановено вписването ѝ в Парижката работа по регистрация на ипотеки/възбрани.

„ В ход са няколко идентични процедури в Гърция, Испания и Германия. На този стадий повече данни не могат да бъдат дадени, тъй като рискуваме лицата, против които сме подхванали тези дейности, да вземат нужните ограничения “, изясни още Антон Славчев.

Преди дни членът на КПКОНПИ Антоанета Цонкова разгласи пред отрасловата комисия в Народното събрание, че има възбранен парцел на българин във Франция, само че не конкретизира име.

Миналата година КПКОНПИ е назначена за надзирател на 18 кг златни украшения на стойност 790 586,05 лева На Комисията са предадени за предпазване скъпи бумаги на стойност 1 396 800 лева, а общата стойност на вложените за предпазване пари по специфични банкови сметки са 1 933 335,02 лева Стойността на признатите за предпазване моторни транспортни средства е 449 100 лева, а общата стойност на имуществото, върху което са наложени обезпечителни ограничения, е в размер на 45 268 220,06 лева.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР