Първият в света 12-метров изцяло електрически автономен автобус бе представен

...
Първият в света 12-метров изцяло електрически автономен автобус бе представен
Коментари Харесай

АББ зарежда първия в света 12-метров изцяло електрически автономен автобус


Първият в света 12-метров напълно електрически самостоятелен рейс бе показан през днешния ден в Технологичния университет Нанянг (NTU) в Сингапур, където две от зарядните устройства на АББ за тежки транспортни средства (HVC) бяха предоставени, с цел да трансфорат тази визия в действителност.

Проектът е част от дълготрайно съдействие сред NTU, Орган “Сухопътен транспорт” и рейсове Volvo за създаване на самостоятелни автобусни технологии. Този стадий, който включва изпитвания на рейсове със независимо ръководство, показва способността да се дават услуги по закрепен маршрут и график, сходно на съществуващите услуги за публичен автобусен превоз в Сингапур. АББ е основен профилиран сътрудник в плана, подпомагайки Сингапур да направи следващата огромна стъпка към устойчивата подвижност.

Бързата зарядна система HVC 300P на АББ доставя 300kW зареждане на непрекъснат ток и може да презареди една батерия за три до шест минути. Базирана е на OppCharge, отворен интерфейс за зареждане на електрически рейсове с непрекъснат ток, който към този момент се употребява в Сингапур и в Азиатско-тихоокеанския район. С помощта на пантограф, инсталиран върху зарядната инфраструктура за зареждане в последна точка - на автобусна спирка или хранилище, тя разрешава рейсовете да бъдат зареждани в края на линията, без да оказва въздействие върху естествената работа по маршрута.

Тарак Мехта, президент на дивизия “Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане”, показа: “АББ е в челните редици на създаването на интелигентни и устойчиви транспортни решения. Ние първи инициирахме основаването на гъвкави и висококачествени електрически зарядни системи, които разрешават създаването на по-чисти, по-ефективни и по-рентабилни решения.

“Щастливи сме да бъдем част от този незабравим план в Сингапур и се надяваме, че това ще означи позитивна стъпка към още по-голямо електрифициране на решенията за публичен превоз в района, където излъчванията от пътния трафик са разпознати като главен проблем в бързо разрастващите се градове.”

Един от самостоятелните електрически рейсове ще се употребява в Центъра за върхови достижения за изпитване и проучване на самостоятелни транспортни средства (CETRAN) - новият високо модернизиран проучвателен център на Сингапур в кампуса на NTU - където откривателите ще тестват нови функционалности и ще разучават по какъв начин рейсът си взаимодейства с останалите участници на пътя. Вторият рейс ще бъде употребен за изпитвания в автобусно хранилище, в партньорство със SMRT.

АББ: нововъведение в зареждането за електрическата подвижност

Нововъведенията са надълбоко вградени в ДНК-то на АББ - с научно-изследователска просвета, която непрестанно развива революционни технологии. Това е изключително видно в областта на електрическата подвижност. АББ е един от създателите и на двата стандарта за зареждане CHAdeMO и CCS, вкарва публично първото бързо зарядно устройство на непрекъснат ток през 2010 година, първите общонационални зарядни мрежи на непрекъснат ток през 2012 година и първите зарядни мрежи за електрически рейсове в Европа през 2016 година Днес АББ е международният водач в региона на инфраструктурата за електрически транспортни средства.

АББ предлага цялостна гама зарядни решения за електрически коли, електрически и хибридни рейсове, както и за електрификация на кораби и железници. АББ навлиза на пазара на зареждането на електрически автомобили още през 2010 година, като през днешния ден разполага с все по-нарастваща световна база конфигурирани мощности от 10 500 бързи зарядни устройства на непрекъснат ток, инсталирани в 73 страни - повече бързи зарядни устройства от всеки различен производител. Инсталираната база мощности на АББ включва нейните високомощни зарядни станции Terra HP, способни да заредят 200км пробег в едно електрическо транспортно средство единствено за 8 минути.

Списание Fortune неотдавна класира АББ на 8 място в своя лист от компании, които “променят света”, поради достиженията на компанията в електрическата подвижност и зареждането на електрически транспортни средства. В ролята си на основен спонсор на шампионата ABB FIA Formula E и като формален сътрудник по обезпечаване на съоръжение за зареждане на новите серии надпревари Jaguar I-PACE eTROPHY, АББ уголемява своя ангажимент да поддържа и разпростира бъдещето на интелигентния и резистентен превоз.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е новаторски софтуерен водач в региона на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижване, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР