Първият сертифициран от Европейския съюз китайски производител на електробуси и

...
Първият сертифициран от Европейския съюз китайски производител на електробуси и
Коментари Харесай

Китайски производител на електробуси с интерес за инвестиции у нас

Първият сертифициран от Европейския съюз китайски производител на електробуси и единственият, получил европейски документ за всичките му съставни елементи Alfa Bus демонстрира интерес за вложения у нас. Представители на компанията са на посещаване в България по покана на министъра на стопанската система Емил Караниколов, с цел да да бъдат разисквани в елементи опциите за съдействие по бъдещата инвестиция, също и институционална поддръжка от страна на страната.

На срещата участваха президентът и шефът на Борда на шефовете на Alfa Bus и заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, заяви пресцентърът на Министерството на стопанската система. По време на диалога китайският производител разгласи, че изследва пазара на България и че демонстрира огромен интерес от построяването на цех, освен за асемблиране на рейсове, само че и за произвеждане на техните акумулатори, които да намерят пазарна ниша както у нас, по този начин и в страните от Европейския съюз.

Министър Караниколов посочи, че България няма съперник по кредитен рейтинг в района и страната ни скоро ще бъде преди всичко по финансова непоклатимост в цяла Европа. Екипът на Министерството на стопанската система се ангажира с цялостно подпомагане в посока на бъдещо ползотворно съдействие с Alfa Bus. Китайската компания е един от производителите, навлезли най-ранно на европейския пазар.

През 2017 година учредява в Италия смесена компания с италиански сътрудник и електробусите на Alfa Bus последователно навлизат на пазарите в Испания, Полша и други страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР