Първият орбитален полет на прототипа на космическия кораб Старшип (Starship)

...
Първият орбитален полет на прототипа на космическия кораб Старшип (Starship)
Коментари Харесай

Първият полет на Старшип може да бъде осъществен следващата седмица

Първият орбитален полет на прототипа на галактическия транспортен съд " Старшип " (Starship) на компанията " Спейс Екс " може да бъде сбъднат идната седмица, съобщи Ройтерс, като цитира план-график на Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати.

Изстрелването е планувано за 10 април, а за аварийните дати са посочени 11 и 12 април.

Компанията " Спейс Екс " на милиардера Илон Мъск би трябвало обаче да получи позволение за първия орбитален тестови полет от Бока Чика, Тексас.

" Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати не е издала още лиценз…, а известието за плануваните дати не би трябвало да се пояснява като знак, че е взето решение... ", се споделя в изказване на институцията.

От компанията на Илън Мъск не дадоха отговор на отправено питане за коментар.

Разрешително за изстрелването на ракетата може да бъде издадено в понеделник, твърди пред Ройтерс източник, осведомен с процедурата, само че отказал да бъде назван. Процесът на лицензиране, макар че е покрай довеждане докрай, може да отнеме по-дълго поради инспекция на екологичното сходство.

Космическият транспортен съд за многократна приложимост " Старшип " е предопределен за полет до Марс и е планиран да транспортира 100 души. Прототипи към този момент са направиха няколко тестови полета назад към Земята, само че до момента те бяха в границите на земната атмосфера, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР