Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви, че се надява

...
Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви, че се надява
Коментари Харесай

Шотландия се надява скоро да се върне в ЕС

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън съобщи, че се надява скоро да се върнат в Европейския съюз като самостоятелна страна, откакто , осведоми Агенция Франс Прес.

" Като самостоятелен член на Европейския съюз, Шотландия ще бъде сътрудник и строител на мостове ", написа Стърджън на уеб страницата на нейната партия.

Според нея от ден на ден хора в Шотландия имат вяра, че Европейски Съюз най-добре може да отговори на стремежите им.
 Парламентът на Шотландия гласоподава срещу съглашението с Европейски Съюз
Парламентът на Шотландия гласоподава срещу съглашението с Европейски Съюз

Въпросът не касае шотландския парламент

Ние не искахме да напущаме и се надяваме да се присъединим още веднъж най-скоро като пълноправен сътрудник , акцентира Стърджън.

Шотландците отхвърлиха, само че Брекзит и дейностите на английското държавно управление в битката с ковид усилиха поддръжката за разединение, като множеството социологически изследвания сочат, че болшинството поддържа обособяване от Обединеното кралство.

Изборите за шотландски парламент ще се проведат през май 2021 година . Шотландската национална партия на Стърджън се чака да се показа мощно, което ще се одобри като мандат за образуване на още един референдум за самостоятелност.
 Шотландия жигосах договорката сред Европейски Съюз и Англия като акт на
Шотландия жигосах договорката сред Европейски Съюз и Англия като акт на " стопански вандализъм "

Шотланците отново акцентираха правото си на самоопределяне

Премиерът на Англия Борис Джонсън декларира, че гласуването през 2014 година, когато 55% против 45% шотландци гласувах срещу самостоятелност, е решаващото събитие за потомство и държавното управление му акцентира, че не би трябвало да има нов референдум в близко бъдеще.

Лондон би трябвало да даде утвърждението си за всеки плебисцит.

Последните социологически изследвания демонстрират, че се усилва поддръжката за самостоятелност. Но присъединение към Европейски Съюз няма да бъде елементарна условност . Шотландия има сериозен фискален недостиг.
 С Брекзит Британия гони Шотландия от Обединеното кралство
С Брекзит Британия гони Шотландия от Обединеното кралство

Ако Шотландия е самостоятелна и се причисли към Европейски Съюз ще е " строител на мостове сред Британия и Европейски Съюз "

Ние в този момент сме изправени пред " корав " Брекзит срещу волята ни, най-лошият миг в разгара на пандемия и икономическа криза. От дълго време английските държавни управления насочват Шотландия в неверната посока, което кулминира с Брекзит. Не е изненадващо, че доста хора в Шотландия считат, че това би трябвало да се приключи , добави Стърджън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР