Първият и последен съветски президент заяви в понеделник, че очаква

...
Първият и последен съветски президент заяви в понеделник, че очаква
Коментари Харесай

Горбачов очаква от Байдън ангажираност в ограничаването на оръжията

Първият и финален руски президент съобщи в понеделник, че чака новоизбраният президент на Съединени американски щати да удължи знаковото съглашение за надзор на оръжията с Русия и прикани двете страни да задълбочат намаляването на оръжията, съобщи Агенция Франс Прес.
Новият е последният останал пакт за редуциране на нуклеарните оръжия от времето на и би трябвало да изтече на 5 февруари.
Съдбата на съглашението виси на косъм заради напрежението сред Москва и Вашингтон поради хакерски обвинявания и опасността нова администрация на Белия дом да заеме по-строга позиция във връзка с Русия.
Докато Байдън алармира за поддръжка за петгодишно възобновяване на контракта, някогашният руски водач съобщи в изявление, че сходен ход би бил " единствено първата стъпка ". " Трябва да договорим спомагателни понижения ", сподели Горбачов пред организация РИА Новости.
С приближаване края на периода на годност Москва и Вашингтон предходната година поставиха последни старания да договорят удължение, само че не съумяха да реализират съглашение.
Помощниците на Байдън обявиха, че идващият президент има намерение да работи бързо за удължение на съглашението от 2010 година, което лимитира двете страни до 1550 нуклеарни бойни глави.
 Михаил Горбачов разяснява избирането на Байдън Михаил Горбачов разяснява избирането на Байдън
Бившият руски президент Михаил Горбачов има вяра, че Джо Байдън, който съгласно водещи американски медии е спечелил президентските избори...
Преговорите се препънаха заради искане на Съединени американски щати Китай да стане страна по съглашението - Пекин не прояви интерес да се причисли.
Горбачов съобщи, че Русия и Съединените щати би трябвало да включат други страни в договарянията за надзор на оръжията, определяйки задачата като " доста сложна ".
Но той сподели, " в случай че Съединените щати и Русия в действителност се захванат, тогава те и всички останали ще завоюват ".
По време на мандата на американския президент Съединените щати се отдръпнаха от две съществени интернационалните съглашения - нуклеарната договорка с Иран и Договора за намерено небе - и се отдръпнаха от централното съглашение за надзор на оръжията с Русия – за нуклеарните оръжие със междинен и по-малък обхват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР