Първият електробус пристигна в Сливен на 23 август в базата

...
Първият електробус пристигна в Сливен на 23 август в базата
Коментари Харесай

Първият електробус и нов тролейбус пристигнаха в Сливен

Първият електробус дойде в Сливен на 23 август в базата на " Пътнически транспорти ", а тази заран - и първият тролейбус.

Това сподели кметът Стефан Радев, оповестиха от Общината. Поетапно до 15 септември ще дойдат и останалите три електробуса и пет нови тролейбуса.
 Община Сливен
Доставката е част от втория план за градски превоз, който се финансира от Оперативна програма " Околна среда " 2014-2020 и е обвързван с понижаване на нездравословните излъчвания и праховите частици.

По първия план беше освежен автобусният парк в града, като бяха закупени 27 нови рейса. Общината ремонтира токоизправителните станции и подмени всички трансформатори.
 Община Сливен
Електропреносната мрежа е с съвременно електронно ръководство. Електробусите ще обслужват околните обитаеми места и част от градските линии.
 Община Сливен
„ Продължаваме с политиката си за възстановяване на градския превоз, която започнахме още през предишния мандат, с замяна на автобусния парк. С новите електробуси и
тролейбуси работим за повишение на качеството на въздуха и отговаряме на актуалните условия за понижаване на нездравословните излъчвания “, разяснява кметът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР