Първият ден от болничния изобщо не трябва да се плаща.

...
Първият ден от болничния изобщо не трябва да се плаща.
Коментари Харесай

Каролев: Първият ден от болничния изобщо да не се плаща

Първият ден от болничния въобще не би трябвало да се заплаща. Така ще се постави завършек на издаването на подправени документи, съобщи икономистът Владимир Каролев по Нова тв.

Според него хората всеобщо си взимат болничен единствено за ден – нормално в понеделник или петък, с цел да удължат почивката си през уикендите.

Каролев съпостави отсъствието от работа поради мними болести с кандидатстването за инвалидни пенсии – колкото повече пари е подготвена да заплати страната, толкоз повече „ заболели ” ще се появяват.

Общопрактикуващият доктор Гергана Николова пък изясни издаването на доста болнични листове с някои законови разпореждания. Тя изясни, че съгласно разпоредбите е длъжна да напише болничен да вземем за пример на водач, който вечерта се е напил и на идната заран е инвалид. Понятие като подправен болничен лист няма. В България към момента съществува максимата, че всеки е невинен до доказване на противното, съобщи доктор Николова. Тя добави, че болничните листове се афишират в действително време
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР