Първия работен ден на парламента започна с напрежение между опозицията

...
Първия работен ден на парламента започна с напрежение между опозицията
Коментари Харесай

Първи работен ден на НС: Напрежение между ГЕРБ и министъра на културата

Първия работен ден на Народното събрание стартира напрегнато сред опозицията в лицето на ГЕРБ-СДС и служебния министър на културата проф. Велислав Минеков за случилото се във в. „ Труд “.

Редакцията на медията беше запечатана поради неплатени задължения към министерството на културата, настояват от ведомството.

Първо постоянно съвещание на Народното събрание и първи конфликт сред политическите съперници.

„ Министър на културата, предвождащ служител на реда, е когнитивен дисонанс като наличие. Като форма би могло да бъде и сюжет за гоблен. В журналистическата си процедура съм виждал нееднократно полицаи, които желаят да бъдат културни министри. Но културен министър да мечтае и да се държи като полицай виждам за първи път “, съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов – наследник.

Служебният министър на културата Минеков му отвърна следното: Сравнявате ме с Бойко Рашков за мен това е чест. Защо нямаше изключително съвещание, когато спря сигнала на БНР, който не е спирал даже по време на Втората международна война, когато Министерство на вътрешните работи и ГДБОП изземваха техника на „ ТВ 7. “

„ Не е правилно, че Народното събрание е било индиферентно, към всеки случай, когато се заплашват медии. Не мога да си показва, в случай че това изпитание беше ориентирано към медийния олигарх Иво Прокопиев “, съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Александър Симов от Българска социалистическа партия също се включи в полемиката.

„ Видях партия ГЕРБ да се грижи за свободата на словото, такова нещо в никакъв случай не съм си мислел че ще се случи “, сподели той.

„ Свободата на словото беше брутално убита и изнасилена от появяването на ГЕРБ във властта и го знам, тъй като работех в чатна медия “, добави Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Според ръководителя на „ Възраждане “ съобщи, че става въпрос за „ двоен стандарт, когато едни хора са погазвали свободата на словото - в този момент са рупор в негова отбрана “.

„ Има едни отговорности те не са изчистени и в този смисъл въпроса е явен “, счита Андрей Гюров от „ Продължаваме промяната “.

Минеков посочи, че дейностите на страната не са ориентирани към в. „ Труд “, а просто би трябвало да се съберат насъбрани задължения.

„ Всичко ще пристигна там, където му е мястото, и вие ще бъдете там, където ви е мястото “, безапелационен бе Велислав Минеков.

„ Ако бяхте довели Бойко Рашков да ни заплашва, щеше да е по-еротично “, подигравателен бе Тома Биков от ГЕРБ.

По-късно, Минеков сподели, че ГЕРБ ще бъдат помолени да изоставен партийните си офиси в НДК. По думите му страната е претърпяла загуби от близо 6 млн. лева От ГЕРБ дадоха отговор, че имат право да са там по силата на закона за политическите партии

„ Аз съм подготвен да им предложа къща в Барселона, там има място за чекмеджета, кюлчета и Мата Хари “, съобщи Минеков.

„ Няма по какъв начин да пристигна полиция с изключение на да ни посети на благосклонност или на посетители след предварителна покана “, отговори му Росен Желязков от ГЕРБ.

Служебният министър на културата е подготвен да даде пространствата в НДК чартърен.

На днешното първо постоянно съвещание на Народното събрание депутатите спориха и дали би трябвало в постройката на Народното събрание да се влиза със зелен документ. Вчера не беше реализирано единодушие за това.

Утре депутатите стартират работа от 11 ч., а не от 9 ч., тъй като още няма насъбрани точки в дневния им ред.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР