Първите зелени билети“ вече са отпечатани. Зелен билет“ ще се

...
Първите зелени билети“ вече са отпечатани. Зелен билет“ ще се
Коментари Харесай

Отпечатани са първите „зелени билети” за София


Първите „ зелени билети “ към този момент са отпечатани. „ Зелен билет “ ще се вкарва при осъществени средноденонощни стойности на фините прахови частици над 200 mgm/m3.

Билетите ще се популяризират в пунктовете за продажба на транспортни документи на ЦГМ и „ Метрополитен “, оповестиха от Столична община. Пътниците ще имат опция да закупят новата карта и от водачите. На билета е изписана цената от 1 лев, както и че важи за един ден и за цялата мрежа на градския превоз.
 Пътуването със „ зелен билет “ е изключителна мярка, която цели да подтиква хората да оставят колите си и да употребяват градския транспор Пътуването със „ зелен билет “ е изключителна мярка, която цели да подтиква хората да оставят колите си и да употребяват градския транспор / БГНЕС
Пътуването със „ зелен билет “ е изключителна мярка, която цели да подтиква хората да оставят колите си и да употребяват градския превоз в дните с висока централизация на фини прахови частици. Решението за това беше взето от Столичния общински съвет на 25 януари т.г.

Центърът за градска подвижност има подготвеност да пусне спомагателни коли по линиите на публичния превоз в интервалите със мощно замърсяване на въздуха.

За през днешния ден Столична община беше предизвестила за предстоящо превишение на равнищата на фини прахови частици във въздуха. Тя прикани за понижаване на замърсяването - жителите и гостите на София при опция да лимитират придвижването на персоналните си коли и да употребяват градски превоз, както и семействата, които се отопляват на дърва и въглища, при опция да употребяват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР