Първите законопроекти, които ще разгледа правната комисия на 49-тото Народно

...
Първите законопроекти, които ще разгледа правната комисия на 49-тото Народно
Коментари Харесай

Правната комисия ще се заеме първо с механизма за разследване на главния прокурор

Първите законопроекти, които ще прегледа правната комисия на 49-тото Народно заседание, ще са свързани с реда, по който да може да се търси наказателна отговорност на основния прокурор. Това взеха решение членовете й на днешното първо съвещание.

 Осем патрона за един прокурор: за какво приказваме за делото Осем патрона за един прокурор: за какво приказваме за делото " Колеви против България " и през днешния ден

Обсъждането на законопроектите - и от " Възраждане ", се чака да се състои идната сряда. Тъй като комисията към момента няма ръководител, тя ще изиска от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков да свика постоянно съвещание с този дневен ред. Комисията му предлага да предложения съвещанието всички заинтригувани страни, сред които Висшия правосъден съвет и Върховния касационен съд.

Законопроектите, уреждащи тази материя, са промени в Наказателно-процесуалния кодекс и в Закона за правосъдната власт. Те са част от поетия ангажимент на страната по Плана за възобновяване и резистентност, както и са свързани с осъществяване на решения на Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, Съда на Европейския съюз в Люксембург. За приемането им има единодушие и от двете най-големи парламентарни групи - на ГЕРБ-СДС и на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Членовете на правната комисия кавалерски се схванаха, че идващият законопроект, който ще обсъдят, ще е за ограниченията против домашното принуждение. По него в двуседмичен период ще се чакат отзиви от заинтересуваните институции.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР