Първите за сезона 125 израелски туристи пристигнаха на летището във

...
Първите за сезона 125 израелски туристи пристигнаха на летището във
Коментари Харесай

Първите туристи от Израел пристигнаха във Варна

Първите за сезона 125 израелски туристи дойдоха на летището във Варна. Гостите ще бъдат настанени в хотели в курорта " Златни пясъци ". В събота на варненското летище се чака още един полет с туристи от Израел, оповестява Българска национална телевизия.

Израелските туристи дойдоха в положително въодушевление на варненското летище. Повечето от тях са имунизирани против COVID-19.

Израелски туристи недоумяват за какво България изисква от тях негативен PCR тест в случай, че в Израел 5 милиона души към този момент са имунизирани против COVID-19, а заболеваемостта е едвам 0,2%.

" Имаше доста туристи, които един път към този момент си създали резервация за България, когато наближи датата я трансформират с дестинации, където не се желае този спомагателен тест. Всеки един от тях, който през днешния ден пристигна ще би трябвало да направи три PCR-а ", изясни почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

Експерти сигнализират, че страни като Грузия могат да привлекат израелските туристи за сметка на България, тъй като не изискват влизане с негативен PCR тест. Освен това у нас най-евтиният тест е 60 лв., до момента в който в Батуми е 20 евро.

" Точно хора, които са записани за България, се трансферират за Грузия. Мисля, че е незабавно и належащо да се направи смяна и това нещо да се спре. Миналата година по това време имаше зелени и червени страни, в случай че това се вкара тази година ще е подобаващ модел ", добави Орлин Мандов, почетен консул на Израел в Бургас.

Израелските туристи, които дойдоха във Варна, споделиха, че не изпитват терзания.

Очаква се в събота на летището във Варна да кацне още един аероплан с израелски туристи. По проект полетите ще бъдат в четвъртък и събота. Първите израелски туристи в Бургас трябваше да дойдат на 6 май, само че полетът е отсрочен за 13 май.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР