Първите средства от Коледния благотворителен бал – 5000 лв., вече

...
Първите средства от Коледния благотворителен бал – 5000 лв., вече
Коментари Харесай

Община „Тунджа“ дари 5000 лв. за рехабилитация на малкия Виктор от с. Кабиле

Първите средства от Коледния благотворителен бал – 5000 лева, към този момент са приведени за рехабилитацията на 6-годишния Виктор от с. Кабиле. За да покажат огромна си горделивост – първите независимите крачки на Виктор след слагането на ботокс в турската клиника в Истанбул, при кмета Георги Георгиев и управлението на Община „ Тунджа “ пристигнаха Виктор и неговите родители.

„ Най-голямата наслада за нас и за всички донори е напредъкът на Виктор. Толкова е друго положението му от това, което беше в края на 2019 година, когато се видяхме за първи път “, не скри вълнението си Георги Георгиев. Той поздрави родителите за всеотдайността и борбеността и ги увери, че могат да разчитат на поддръжката на общината и отсега нататък.

От 2019 година момчето посещава детската градина в с. Кабиле, тъй като желае да е измежду своите връстници. За три години, откогато е почнала рехабилитацията му в клиника в Истанбул и откогато го поддържа община „ Тунджа “, напредъкът в развиването му е голям - той поддържа връзка с близките, постоянно е ухилен и не стопира да върви, подкрепян от татко си, а към този момент прави и първите си независими крачки. През две седмици фамилията е на рехабилитация в Истанбул, по тази причина са им нужни и средства, само че резултатът е забележим и достиженията в здравословното положение на момчето са големи.

Майката и бащата на Виктор благодариха на кмета Георги Георгиев и на донорите за поддръжката и споделиха, че в турската клиника му викали „ момчето на общината “.

Със средства от благотворителните балове и начинания Община „ Тунджа “ поддържа дребния Виктор от началото на 2020 година. Досега единствено за неговата рехабилитация през годините са предоставени 34 000 лева С последните дарени средства фамилията умерено ще замине за идната рехабилитация на 2 февруари 2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР