Първите жертви на имотни измами, които се твърди, че е

...
Първите жертви на имотни измами, които се твърди, че е
Коментари Харесай

Разследване отпреди 20 години разкрива първите измами на Нотариуса ВИДЕО

Първите жертви на имотни измами, които се твърди, че е извършил убитият Мартин Божанов по прякор Нотариуса, сподели лора Крумова по Нова тв. Той беше убит на 31 януари в софийския кв. „ Горна баня ”. Мъжът е част от следствие на Антикорупционния фонд, съгласно което той е осъществявал връзка с прокурори против възнаграждение - за решение на проблеми на клиенти на обвиняването.

Кой е индивидът, който си разрешава да заплашва съдии, на който комисията „ Кушлев ” лишава 430 000 лв., само че който и до през днешния ден е с чисто правосъдно минало? Връщаме ви 20 години обратно, когато журналистът Лора Крумова демонстрира част от закононарушенията, зад които се твърди, че стои Божанов. В началото жертвите му били главно възрастни хора.



Годината е 2004 година Тогава 87-годишният Бай Слави губи дома си с подправена покупко-продажба. Възрастният мъж имал 102 кв. м. апартамент в центъра на София. Жилището му е продадено на човек, който дядото не познава – точно Мартин Ангелов Божанов.

„ Бях в градинката пред блока. Каза ми, че е от полицията и да си дам паспорта ”, показа мъжът.

Потърпевшият вижда негова фотография за първи път в районното. Екипът ни открива Божанов. На въпрос какво желае от възрастния човек, едвам не прегазва оператора ни. Нотариусът, направил покупко-продажбата - Слави Крашевски, не изключи самият той да е измамен.

Втората жертва, за която ви разказахме преди повече от 20 години, е жена с онкологично заболяване. Чрез имотна машинация тя губи апартамент от 75 кв. м. През ноември 2003 година отпътувала за Съединени американски щати. Докато била в чужбина, домът ѝ е продаден на Мартин Божанов.

По информация на NOVA още тогава лицето имало 3 страници досие за многократни измами. Бил е пуснат и за международно издирване. И в този случай жилищната продажба е направена от същия нотариус - Слави Крашевски.

Срещаме се и със 76-годишната Илка, която е с първа степен на неработоспособност. Жената даже не подозирала, че жилището ѝ е продадено. В началото не ни повярва. Пред камерите ни съобщи, че Мартин е внук на брат ѝ. Във подправените докемунти написа, че бабата и синът ѝ дават право на Божанов да продаде дома им самичък на себе си, като дамата може да живее там, до момента в който е жива. И в тази договорка присъединяване има нотариус Слави Крашевски.

До през днешния ден обаче Мартин Божанов - Нотариуса не е осъждан. Прокуратурата съобщи, че малко преди да го убият били подготвени да му издигнат обвиняване. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР