Първите големи изненади на Световното първенство по лека атлетика в

...
Първите големи изненади на Световното първенство по лека атлетика в
Коментари Харесай

Куп звезди аут от финала на диск на Световното

Първите огромни изненади на Световното състезание по лека атлетика в Доха към този момент са факт. Олимпийският първенец в мятането на диск от Рио де Жанейро 2016 Кристоф Хартинг (Германия) не съумя да откри място измежду най-хубавите 12 и остана 14-и в квалификацията с 63.08 метра при квалификационна норма от 65.50 метра.

Той обаче не беше единственото огромно име, което отпадна от надпреварата. Сребърният медалист от Игрите в Рио преди три години и повторен европейски първенец Пьотр Малаховски (Полша) също не съумя да се класира за финала, откакто реализира едвам 62.20 метра.

Двама от медалистите от Световното състезание в Пекин през 2015 година - вторият Филип Миланов (Белгия) и третият Роберт Урбанек (Полша), също отпаднаха в квалафикацията. Белгиецът с български корени Миланов остана 29-и с 60.24 метра, а Урбанек се подреди 23-и с 61.78 метра.

С най-хубав резултат за финала се класира вторият от предходния планетарен конгрес Даниел Стол (Швеция), който изпрати диска на 67.88 метра. Шампионът от Игрите на Британската общественост Фредрик Дейкърс (Ямайка) даде второто най-силно достижение - 65.44 метра.

Световният първенец от преди две години Андриус Гудзиус (Литва) ще пази купата си, откакто реализира осми резултат от 64.14 метра. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР