Първите договори за общи покупки на газ в ЕС вече

...
Първите договори за общи покупки на газ в ЕС вече
Коментари Харесай

Първите договори за общи покупки на газ за ЕС вече са факт. Крайно позитивен


Първите контракти за общи покупки на газ в Европейски Съюз към този момент са подписани, заяви вицепрезидентът на Еврокомисията Марош Шефчович, представен от ДПА. Той увери, че скоро ще има и още подписани договори, заяви Българска телеграфна агенция.

Идеята за общите покупки на газ се роди след началото на съветската експанзия в Украйна, с цел да бъдат нормализирани цените и да се избегне конкуренцията сред страните-членки на Европейски Съюз.

Европейските компании записаха мечтаните си размери в обща платформа в края на април, след което за цялото количество беше открит търг на международните пазари. За присъединяване в него бяха поканени снабдители от целия свят. Без Русия, естествено.

Предложения направиха 25 компании за общ размер от 13,4 милиарда куб. м газ, което надвишава записаните авансово 11,6 милиарда куб. м, показват от Еврокомисията. Ето по какъв начин Европа се отърси от гнета на Русия, а Кремъл пропусна да продаде 13,4 милиарда куб. м от своя природен газ. В какво количество евро се показва тази загуба, е мъчно дори да е пресметна.

В края на юни европейските компании ще бъдат поканени за присъединяване в нов общ търг, даде обещание Шефчович.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР