Първите дни, три дни на Страстната седмица са строг пост.

...
Първите дни, три дни на Страстната седмица са строг пост.
Коментари Харесай

Богослов: Суеверията ни отклоняват от вярата

„ Първите дни, три дни на Страстната седмица са непоколебим пост. Тогава съпреживяваме разнообразни евангелски събития, които ни насочват към гибелта, погребението и възкресението на Спасителя. А към този момент Велики четвъртък, Велики пет, са кулминационната точка на тези възпоменателни, по този начин да ги назовем, събития, в които ние съпреживяваме действително и същински страданията Христови. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ богословът Ангел Карадаков.

„ Знаем, че на Велики четвъртък сутринта се отслужва света Василиева литургия, която, защото на Страстната вечеря е открито тайнството Евхаристия, надлежно в този ден православните християни имат опцията още веднъж да се причастят с тялото и кръвта Христови и по този начин да станат сами действителни участници на Тайната вечеря на Спасителя “, уточни той.

„ Преминаването под плащеницата по-скоро е обред, в сравнение с припознато от църквата деяние. Да, то е една благочестива традиция на православните християни, само че погрешно споделяме минаване под масата. Редно е да се споделя поклонение или поклонение пред плащеницата “, означи богословът.

Доста неща вършим за здраве, само че здраве можем да получим, когато ги вършим нещата в църквата по верния метод, т.е. да постим, да се изповядваме и да се причастяваме. Това е методът. Всички останали дейности, които ние имаме, които по някакъв метод са свързани с някакви суеверия или такива други вярвания, по-скоро ни отклоняват от вярата “, акцентира Карадаков.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР