Първите 6 страни извън ЕС и САЩ, които ще разполагат

...
Първите 6 страни извън ЕС и САЩ, които ще разполагат
Коментари Харесай

иРНК технологията за производство на ваксини става универсално достъпна

Първите 6 страни отвън Европейски Съюз и Съединени американски щати, които ще разполагат с иРНК технологията за произвеждане на ваксини против Коронавирус, бяха оповестени на срещата на върха „ Европейски съюз – Африкански съюз “ в Брюксел, заяви пресслужбата на СЗО. Това са Египет, Кения, Нигерия, Сенегал, Южна Африка и Тунис.

Това е първата стъпка към превръщането на иРНК технологията в универсално налична след основаването на Глобалния център за трансфер на иРНК технологии през 2021 година Целта на центъра е да подкрепи фармацевтичните производители в страни с ниски и междинни приходи да създават свои лични ваксини (в вероятност освен против COVID), като им подсигурява, че разполагат с всички нужни оперативни процедури и ноу-хау в сходство с интернационалните стандарти.

Основно основан за справяне с изключителната обстановка с COVID-19, центърът има капацитет да спомогне за разширението на индустриалния потенциал и за други лекарствени артикули, от които обособените страни и райони се нуждаят за справяне с техните лични здравни потребности.

В взаимозависимост от инфраструктурата, работната мощ, наличните клинични проучвания и регулаторен потенциал, СЗО и сътрудниците ще работят със страните бенефициенти, с цел да основат пътна карта и да обезпечат нужното образование и поддръжка, тъй че индустриалният развой да стартира допустимо най-скоро.

От международната организация акцентират, че в средносрочен и дълготраен проект това е най-хубавият метод за справяне със незабавни здравни обстановки и постигане до универсално здравно покритие във всички райони на света.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР