Първи коментар на генералния секретар на НАТО по шпионската афера

...
Първи коментар на генералния секретар на НАТО по шпионската афера
Коментари Харесай

Столтенберг обсъди с Борисов шпионската афера и отношенията с Русия

Първи коментар на генералния секретар на НАТО по шпионската спекулация у нас. Йенс Столтенберг заяви в Туитър, че е разговорял по телефона с премиера Бойко Борисов.

В туита Йенс Столтенберг написа: " Току-що приказвах с министър-председателя на България Бойко Борисов, благонадежден съдружник. Обсъдихме разнообразни въпроси от дневния ред на НАТО, в това число нашите връзки с Русия. "

В Брюксел Йенс Столтенберг изрази поддръжка за България и увери, че Алиансът следи от близко следствието против хипотетична съветска шпионска мрежа у нас. Той приказва преди двудневната среща на външните министри от пакта, която стартира на следващия ден.

" Следим от близко българското следствие на хипотетичната съветска шпионска мрежа. НАТО постоянно насочва напъните си към отбраната на класифицираните документи и информация, и изцяло поддържаме работата на нашия съдружник България да се бори с съветската зловредна активност на своя територия. На срещата на външните министри на страните от НАТО, която стартира на следващия ден, ще обсъдим връзките ни с Русия. Наблюдаваме избран модел на настъпателно държание от страна на Русия, в това число нападателни дейности против страни като Украйна, само че също по този начин вмешателство във вътрешните работи, процеси и подкопаване на доверието в нашите демократични институции или опити за това. Както и интервенция в изборните процеси ", съобщи Столтенберг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР