Първи коментар на акад. Николай Денков след получения от президента

...
Първи коментар на акад. Николай Денков след получения от президента
Коментари Харесай

Денков отвърна остро на Радев

Първи коментар на акад. Николай Денков след получения от президента мандат.

-->
„ България има потребност от устойчиво държавно управление и работещ парламент. Проблемите могат да се решат единствено по този начин. Не мисля, че Конституцията допуска някой различен да дава препоръки на Народно събрание за това дали да избере държавно управление, или не ”, разяснява претендентът за министър председател думите на Румен Радев при връчването на мандата на ПП-ДБ.

„ Аз съм директно зает с националната сигурност и предназначен да защищавам българската страна. Длъжен съм да връча този мандат в името на запазването на остатъците от доверие в политическата система. Неговото оползотворяване е ваше конституционно право ", сподели Радев, до момента в който връчваше досието. Но прикани ПП-ДБ да „ премислят напълно целесъобразността от оползотворяването на мандата, който към този момент дискредитиран ".

Денков разяснява и инспекцията на прокуратурата по сигнал за закононарушения срещу републиката, основан на записите от съвещание на Националния съвет на Политическа партия, които бяха публикувани от депутата Радостин Василев. „ Тази инспекция не ме тормози, тъй като няма държавна измяна. Това са тълкования, които нямат нищо общо с истината ”, безапелационен бе Денков.

Той акцентира, че договарянията за сформиране на кабинет с ГЕРБ-СДС към момента не са размразени. „ Днес не съм се чувал с Мария Габриел, а тя би трябвало да даде знак. Нека седнем на масата за договаряния. Дотогава няма да разясня състава на оферти от нас проектокабинет ”, съобщи кандидат-премиерът. И добави: „ Ако останалите кажат, че няма да вземат участие в наш кабинет, дано опитат да осъществят третия мандат ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР