Първи доклад от Китай разкри пряка връзка между кръвните групи

...
Първи доклад от Китай разкри пряка връзка между кръвните групи
Коментари Харесай

Кръвната група има значение за коронавируса

Първи отчет от Китай разкри директна връзка сред кръвните групи и заболеваемостта от COVID-19. Документът бе оповестен на 16 март. Медиците от уханските лечебни заведения са открили, тъкмо както при епидемията от ТОРС през 2003 година, че коронавирусът има желания към клетките на реципиентите си.
От проучването излиза наяве, че най-податливи на болестта са хората с кръвна група А, следвани от Б и АБ, а най-слабо реагира нулевата. Резус факторът не е бил предмет на справката, изведена от тестванията на над 4 000 заболели от COVID-19.
Според медиците тези с А кръвна група освен се заразяват по-лесно, само че и при огромна част от тях болестта протича по-тежко, за разлика от нулите. Докторите са на мнение, че бъдещи изследвания върху 0 кръвна група може да спомогнат за по-бързото създаване на ваксина, а и биха подкрепили за забавянето или прекъсването на епидемията. Това не значи обаче, че хора с нулева кръвна група не се разболяват и не умират от COVID-19, сочат данните.
Причината при тях вирусът да не се загнездва толкоз елементарно е в понижения брой на характерния ангиотензин рецептор 2, за който микроскопичният палач се закрепва за клетката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР