Първенството на Украйна по футбол за сезон 2021/2022 официално е

...
Първенството на Украйна по футбол за сезон 2021/2022 официално е
Коментари Харесай

Първенството на Украйна по футбол беше официално прекратено, шампион е Шахтьор |

Първенството на Украйна по футбол за сезон 2021/2022 публично е прекъснато. За дефинитивно класиране се приема подреждането на тимовете към 25-и февруари, стана ясно след приключилото през днешния ден Общо заседание на клубовете.

Най-важното решение е, че клубовете са подкрепили предлагането за преустановяване на VBET-лига за сезон 2021/2022 заради неспособност за доиграване на шампионата. Както е известно, на 24-ти февруари съветската войска атакува Украйна и сега на територията на страната се водят яростни бойни дейности.

Класирането се фиксира към 25 февруари. За първенец е разгласен Шахтьор (Донецк), който след 18 кръга беше събрал 47 точки. 2-ри остава Динамо (Киев) с 45 пред Днипро-1 с 40 и Заря (Луганск) с 36. Лигата отбелязва категорично, че награждаване няма да се организира. Решението за шампионата на младежките тимове ще бъде взето по-късно.

Освен това е основана работна група за разглеждане и обработка на въпроси по отношение на началото на новия сезон на Украинската професионална лига (УПЛ). Всички тези решения обаче би трябвало да бъдат доказани от Изпълнителния комитет на Украинската футболна асоциация.

Украинската футболна асоциация чака решение и по проблема с европейските клубни шампионати. Преди близо две седмици президентът на централата Александър Чеферин е уверил Сергей Палкин от Шахтьор (Донецк), че в случай че има опция, украинските тимове ще играят през лятото в шампионатите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР