Първата задължителна матура по български и литература след 12 клас

...
Първата задължителна матура по български и литература след 12 клас
Коментари Харесай

Ваня Кастрева: Протестиращите да проявят толерантност - 9000 зрелостници трябва да се придвижат

Първата наложителна матура по български и литература след 12 клас стартира на 18 май в 8.30 часа. В 8.00 часа е и оповестеният начален час за националните митинги на превозвачите, като в столицата се чака да бъде блокиран градският превоз, а в страната да бъдат спрени междуградските рейсове.

От МОН на няколко пъти молиха митингите да бъдат съобразени с матурите, с цел да може учениците умерено да стигнат до учебните заведения.

" Надявам се това да бъде един ден на толерантността и всички да проявят схващане, приемливост и отговорност, за това, че датите на матурата бяха оповестени още преди началото на образователната година. Това е ден, в който нашите зрелостници, ще създадат първата крачка за последваща професионална реализация. Това е извънредно значим и виновен ден. Силно се надявам, че няма да има проблеми с напредването на нашите над 9 000 зрелостници, които ще се явят на матурата по български език и литература. Ангажирани са най-малко 2000 служебни лица - квестори, учебни комисии и други екипи. Денят е значим и виновен и имам вяра, че всички ще проявим схващане ", сподели по Българска национална телевизия Ваня Кастрева - шеф на Регионалния инспекторат по обучение - София.

За матурата по български и и литература в столицата има подадени 9 200 заявки. За втората матура - 9 100.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР