Първата задача е да спрем обедняването. След това трябва да

...
Първата задача е да спрем обедняването. След това трябва да
Коментари Харесай

Карадайъ от Крумовград: Вместо държавата да помага на общините, кметове плащат национални проекти

 izbori_2023_v1_014

Първата задача е да спрем обедняването. След това би трябвало да достигнем междинните европейски стандарти на живот - тук, в България, в Кърджали, в Крумовград. А не да гледаме позора на властта. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Крумовград. В нея участваха зам.-председателят на Движението Хасан Азис, кмет на Кърджали, евродепутатът Атидже Вели и общественият специалист доктор Хасан Адемов.

 

Повече от 2 години, вместо властта да оказва помощ на общините, нашите общини желаят от властта сключване на съглашение,  за решение на проблеми, които са ангажимент на централната власт. Примерно за 200 хиляди лв. за решение на проблеми, които са в компетенциите на централната власт като националната пътна мрежа, пътя за Токачка, заяви Карадайъ.

 

Пирамидата е обърната. Те би трябвало да ни оказват помощ. Първо да си изпълнят техните отговорности, а на нас да ни оказват помощ за общинска пътна мрежа и за улиците. А ние сме принудени да желаеме - 100 хиляди от страната и 100 хиляди от общината, с цел да решаваме държавни проблеми. Това не е власт, не е мисъл и грижа за хората, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

Ние сме огромен, мощен депесарски жанр. Всички ние имаме една кръвна група – ДПС+, сподели водачът на Движението.

 

Видяхме силата на нашия жанр, акцентира той, визирайки огромната дарителска акция, проведена от Движение за права и свободи в поддръжка на турския народ след опустошителните трусове. В нея се включиха всички български жители без оглед на партийна, етническа и верска принадлежност.

 

Ние проявихме състрадание, съчувствие състрадание към съседите, тъй като бяха в спешна обстановка, сподели Карадайъ. И направи прилика с множеството рецесии у нас, като акцентира, че рецесията на рецесиите е политическата. Без да намерим излаз от нея, няма по какъв начин да преодолеем останалите, съобщи Карадайъ.

 

На политическия терен обаче има партии, които чертаят разграничителни линии, опълчват се едни на други, сеят ненавист. По този метод няма по какъв начин да преодолеем рецесиите. Затова още веднъж сме на избори, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи.

 

Обиколихме страната и на всички места хората едно и също ни повтарят - Движение за права и свободи са най-разумните, най-отговорните, най-диалогичните, експертизата е при тях. Ако тези хора гласоподават с разсъдък, а не с предубеждения, то би трябвало да гласоподават за нас, акцентира Карадайъ.

 

Навсякъде хората споделят, че там политиците си имат дневен ред, привнесен от Канада или някъде другаде, няма значение, значимото е че не е дневният ред на хората. А дневният ред на хората са инфлацията, високите цени, несигурността на работните места, ниските приходи, уточни още Мустафа Карадайъ.

 

Обедняхме, споделят българите. Това е проблем на политиците. Защото в Европа, в случай че има инфлация, тя е 7-8%, а в България е 17%. За питателните артикули стига даже 25-30%. Дневният ред на хората би трябвало да е дневен ред на Народното събрание. Нужно е да бъдем по този начин структурирани, че да сме част от болшинството в Народното събрание, с цел да може дневният ред на Народно събрание да бъде този на хората, безапелационен бе Карадайъ.

 

Когато сме част от болшинството, ще можем да решаваме проблемите на хората, акцентира той.

 

Той напомни, че когато през 2001 година Движение за права и свободи пристигна на власт, стопанската система беше разрушена след приватизацията, а инфлацията бе голяма. Дългът беше 17,5 милиарда. 2009, когато излизахме от властта, дългът беше единствено 1,5 милиарда. За 8 години власт сме върнали 16 милиарда дълг - по 2 милиарда на година. Във фискалния запас имаше 8 милиарда лв.. Но през 2009 година пристигна един, който сподели, че коалиция е неприятна дума. Управлява еднолично. Луксът на едноличното ръководство и раздаването на пари от джипката ни коства 20 милиарда нов дълг, сподели Карадайъ.

 

После пристигнаха тези, които се самонарекоха „ смяната “, а се оказаха смяна към по-лошо и към днешна дата дългът е към този момент 40 милиарда. Заложените параметри са по 15 милиарда дълг на година – толкоз коства луксът едни да се назовават умни, красиви и смяна, съобщи Мустафа Карадайъ.

 

Изходът е Движение за права и свободи, безапелационен бе ръководителят на Движението. За да изведем страната от рецесията са ни нужни вложения. Без популизъм, единствено с работа и с ум, безапелационен бе Карадайъ.

 

Повече от всеки път България през днешния ден има потребност от  разсъдък, отговорност и разговор. Разум, с цел да сканираме, проучваме и оценим икономическите, политическите и обществените параметри на обстановката, в която се намираме. Разум, с цел да намерим излаз от тази обстановка. Отговорност - и персонална, и групова за своята орис и бъдеще, само че и за бъдещето на идните генерации, за бъдещето на нашата Родина. Трябва ни и групова отговорност - и партийна, и парламентарна, с цел да поемем ангажимент, че ще осъществим решенията за излаз от тази обстановка, за решение на проблемите на хората. Това е и отговорността на политическите партии. Трябва ни и разговор, като метод за реализиране на единодушие, обединяване, съединяване, заедност за намиране на устойчиви политически формули за решение на проблемите на хората, сподели Карадайъ.

 

Време е за Движение за права и свободи. Време е за разсъдък, отговорност и разговор, прикани той.

Независимо, че сме на изключителни парламентарни избори, нас все ни тегли да приказваме за локалните проблеми. Няма по какъв начин да приказваме за националните, тъй като няма орган, които да се занимава с тях, сподели Хасан Азис.

 

За страдание, политическите партии сега се занимават само и единствено със себе си. В момента в нашата страна единствената постоянна държавна конструкция, част от страната, е локалното самоуправление. И не инцидентно локалното самоуправление е с най-голям % на доверие от хората, акцентира кметът на Кърджали. И изясни за какво това е по този начин.

 

Ние приказваме за болката на хората, която доближава до общината, до кмета, до зам.-кмета. Но тя не стига до държавното управление и до Народното събрание, тъй като там няма никой, няма кой да носи отговорността, безапелационен бе Азис.

 

Някои хора са доста сюрпризирани, че Движение за права и свободи получава мощна поддръжка от Европа. Получава я, тъй като Движение за права и свободи е рационална, виновна, диалогична, поредна и предвидима партия, акцентира Атидже Вели.

Движение за права и свободи в Брюксел съумя да отбрани повече пари за дребните земеделци, отбрани парите за тютюнопроизводителите, за животновъдите. Благодарение на Движение за права и свободи дребните общини в България още веднъж ще се развиват, сподели тя.

 

Дневният ред на хората е обедняването. Дневният ред на елементарния човек е по какъв начин да нахрани фамилията си. В 21 век в България има хора, които си лягат гладни. Това не може да продължава. Трябва да има битка с бедността, с мизерията и със страха от обществено изключване, безапелационен бе Хасан Адемов. Той увери, че кърджалийската листа отпред с Мустафа Карадайъ ще направи всички тези проблеми дневен ред на идващото национално заседание. И акцентира, че само Движение за права и свободи има експертизата за реши тези проблеми.

 

Мустафа Карадайъ и екипът на Централния избирателен лъч посетиха Музея на златото в Крумовград, където са изложени неповторимите археологически находки от Ада тепе - първият златен рудник в света.

За Движение за права и свободи културно-историческото завещание в цялото му разнообразие и цялост би трябвало да бъде разкрито, съхранено и разпространявано, с цел да стане част от тактиката на общините за развиване на районите и страната, сподели Карадайъ.

 

И добави: " Трябва да създадем по този начин, че културно-историческото завещание в неговата целокупност и цялост да служи и като основа за икономическо развиване и разцвет! ".

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР