Първата стъпка за облекчаване на противоепидемичните мерки влезе в сила

...
Първата стъпка за облекчаване на противоепидемичните мерки влезе в сила
Коментари Харесай

Павлин Петров, БАЗ: За някои помощите от държавата се оказаха кредити

Първата стъпка за облекчение на противоепидемичните ограничения влезе в действие от през днешния ден. Тя дава опция на всеки притежател на обект с публично предопределение да позволява лица без „ зелен документ “.

Изискването за подобен документ, обаче, остава за личния състав.

 „ Добре е, че отпада „ зеления документ “ за клиентите, само че не е вярно, че продължава да се изисква от чиновниците “, разяснява пред Радио София Павлин Петров , съпредседател на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) .

Той посочи, че най-големите компликации в сектора са свързани с високата цена на тока и това, че обезщетенията от страната не са задоволителни.  Писмо на БАЗ до президента Румен Радев е посочен и казуса с инспекциите от страна на Националната организация по приходите по отношение на оборотите и помощите от 2020 и 2021 година. В някои случаи се постанова да се връщат пари дружно с лихви , поради неточности от страна на Национална агенция за приходите, сподели още Петров.

От сектора желаят да не се уголемяват синята и зелената зони за платено паркиране в столицата , тъй като по този начин клиентите бързат да изоставен съответното заведение и се лимитира потреблението.

До този миг на отвореното писмо до президента отговор няма.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР