Първата руска лунна мисия от 47 години насам се провали,

...
Първата руска лунна мисия от 47 години насам се провали,
Коментари Харесай

Руската станция Луна-25 се разби в Луната

Първата съветска лунна задача от 47 години насам се провали, откакто станцията Луна-25 излезе отвън надзор и се разруши в Луната , оповестиха международни медии. За случая удостовери и съветската осведомителна организация ТАСС.

Причината за провалената задача е , която е осъществявана в орбита на небесното тяло. Кацането е било планувано за понеделник.

Така за момента се прекъсва завръщането на Русия в конкуренцията за Луната.

" Апаратът се реалокира в непредсказуема орбита и престана да съществува вследствие на конфликт с повърхността на Луната ", се споделя в изказване на " Роскосмос ".

Според съветската корпорация е била образувана специфична междуведомствена комисия за следствие на аргументите за загубата на станцията Луна-25.

Космическият уред трябваше да изследва вътрешната конструкция на Луната, естествените запаси, в това число водата, както и да изследва въздействието на галактическите лъчи и електромагнитното лъчение върху повърхността на спътника.
 Руският галактически транспортен съд Луна-25 навлиза в окололунна орбита
Руският галактически транспортен съд Луна-25 навлиза в окололунна орбита

Нито един съветски галактически транспортен съд не е влизал в лунна орбита след " Луна-24 "

Припомняме, че Русия не е провеждала задачи до Луната от 1976 година, когато изстреля Луна-24.

Руската държавна телевизия сложи новината за загубата на Луна-25 под номер 8 в своята обедна емисия , след вест за, като ѝ отдели едвам 26 секунди. Тя беше последвана от 4-минутен материал за професионалния празник на съветските водачи и екипажи.

Русия изстреля Луна-25 с задачата да изпревари Индия, чиято станция Chandrayaan-3 се чака да кацне на южния полюс на Луната тази седмица. Москва се надпреварва и с Китай, и Съединените щати, които също имат проекти за спътника.

По времето, когато се появи новината за злополуката, от Индийската организация за галактически проучвания разгласиха в Twitter, че чакат станцията им да кацне на 23 август.
 Русия стартира да обработва данни от лунния уред Луна-25
Русия стартира да обработва данни от лунния уред Луна-25

Стреми се да стане първата страна, направила меко кацане на южния полюс на Луната

" Системата за ръководство на полета беше уязвима зона, която трябваше да премине през доста корекции ", сподели Анатолий Зак, основател на уеб страницата www.RussianSpaceWeb.com, който наблюдава съветските галактически стратегии. Според него Русия в началото е възнамерявала доста по-амбициозно кацане на Луната, преди да премине на по-проста орбитална задача. Това е нормална процедура за Съветския съюз, Съединените щати, Китай и Индия.

Руски учени неведнъж са се оплаквали, че галактическата стратегия е била отслабена от неприятен мениджмънт, корупция и спад в сериозността на съветската постсъветска система за научно обучение.

Поради неуспехът на Луна-25 има късмет друга страна да изпревари Русия при взимането на проби от замръзналата вода на южният полюс на Луната.

За в този момент не се знае по какъв начин това ще се отрази на лунната стратегия на страната. Тя планува още няколко задачи през идващите години.
 Русия изтегля село поради първата си лунна задача от половин век
Русия изтегля село поради първата си лунна задача от половин век

То попада в региона, където се чака да паднат елементи от ракетата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР