Първата разработка, на която да стъпи проект за удвояването на

...
Първата разработка, на която да стъпи проект за удвояването на
Коментари Харесай

Правят първата разработка за удвояването на новия път убиец в Пловдивска област

Първата разработка, на която да стъпи план за удвояването на пътя Пловдив – Карлово, ще се направи от „ Пътконсулт 2000 ”. Те са спечелили социална поръчка на АПИ, която е за правенето на оценка на въздействието върху пътната сигурност на обекти от републиканската пътна мрежа.   Фирмата е дала най-ниска цена от 17 500 лв., като в идващите месеци тя ще направи и отчета.
Прочетете още
Това е един от най-опасните пътища, освен в Пловдивско, само че и в цяла България. През последните години, пътят непроменяемо влизаше в 10-те най-опасни трасета с най-вече произшествия и жертви. Той се нареждаше в антикласацията дружно с пътя Пловдив – Асеновград. Последното трасе към този момент е удвоено, като съвсем липсват тежки произшествия на него по-късно.

В претекстовете на поръчката е записано, че удвояването на републиканския път Пловдив – Карлово е от изключителна значимост в обществен и стопански аспект за Пловдив и цялата област. Чрез разширението му ще се подобрят  транспортно – експлоатационните характерност на пътя и прилежащите уреди и такъми, ще се усили пропускателната му дарба и ще се подсигурява сигурността на придвижване.  Като част от обхода на гр. Пловдив, той ще  притегли спомагателен автомобилен  и тежкотоварен поток като най-кратка информационна връзка с  най- околните пътища от РПМ: с път І-8 (международен път Е-80), автомагистрала „ Тракия ” и път ІІ-86.

Ще се даде опция за обслужване на индустриалните зони към Пловдив и за извеждане на директния авто трафик отвън урбанизираната територия на общината.

В концепцията на АПИ е удвояването на 48 км от трасето от кръговото кръстовище на пътя Карлово – Бургас до пътния възел – „ Пловдив – Север ” на Автомагистрала „ Тракия ”.

Към заданието е поставено да се направи и разбори 8-те километра от Околовръстното от Автомагистрала „ Тракия ” – „ Пловдив – Изток ” до Скобелева майка. Участъкът не влиза в създаването на АПИ за удвояването на Околовръстното. Там планът се прави от Автомагистрала „ Тракия ” – „ Пловдив – Запад ” до пътя Пловдив – Асеновград.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР