Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу сензацията Бен Шелтън на старта в Монте Карло

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще се изправи против американеца Бен Шелтън в първия кръг на шампионата от сериите АТР Мастърс 1000 в Монте Карло, отреди жребият за главната скица.

Надпреварата в Княжеството ще бъде първата за Димитров през този сезон на клей, а първото затруднение несъмнено може да се окаже доста подло.

20-годишният Бен Шелтън изгря на огромната тенис сцена при започване на тази година, когато доближи до четвъртфиналите на Australian Open при първото си присъединяване въобще на шампионат отвън територията на Съединени американски щати. Отличната серия на Шелтън в Мелбърн му разреши да дебютира в топ 50 на международната класация, а през тази седмица в Ещорил той направи и своя дебют на шампионат на клей на равнище АТР. Участието му в португалския град обаче завърши относително бързо след загуба с 2:6, 2:6 от някогашния №3 в света Доминик Тийм още във втория кръг.

До този миг Григор Димитров и Шелтън не са се изправяли един против различен.

Ако победи някогашния колежански първенец на Съединени американски щати в първия кръг, то във втория българинът може да се изправи против Иржи Лехечка или Франсис Тиафо, а в третия кръг вероятно го чакат имена като Стан Вавринка и Тейлър Фриц. При постигане до четвъртфиналите пък Димитров може да се изправи против поставения под №2 Стефанос Циципас от Гърция, който е първенец в последните две издания на конкуренцията.

През 2022-а година Григор направи отлична серия в Монте Карло, като за първи път в своята кариера доближи до полуфиналите, което значи, че през този сезон някогашният №3 в света има да пази цели 360 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР