Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова загуби

...
Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова загуби
Коментари Харесай

Вики Томова загуби още на старта в Клуж-Напока

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова загуби срещата си от първия кръг на шампионата от сериите WTA 250 в Клуж-Напока след загуба в два сета от представителката на домакините Ана Богдан.

28-годишната софиянка отстъпи с 4:6, 1:6 за 84 минути игра против поставената под №5 в главната скица румънка.

Срещата стартира положително за Томова, която в самото начало поведе с пробив, само че бързо позволи той да бъде върнат и Богдан да стигне до равенството при 2:2. В идващите минути и двете тенисистки сервираха устойчиво, с цел да се стигне до десетия гейм, в който, за жалост, нашето момиче загуби още веднъж подаването си, а с това и първата част с 4:6.

Във втората контролът върху протичащото се на корта бе напълно в ръцете на Богдан, която завоюва откриващите четири гейма по пътя си към триумфа с 6:1.

По този метод Виктория Томова напуща Клуж-Напока още след откриващия си дуел, само че все пак си потегля от румънския град с 2930 $ от наградния фонд и 1 точка за международната класация, в която понастоящем заема 98-о място.

Ана Богдан пък продължава към втория кръг, където нейна съперничка ще бъде участващата с " уайл кард " чехкиня Никола Бартункова.

Последвайте ни и във Facebook, с цел да сте постоянно в час с последните спортни вести

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР