Първата по рода си мултидисциплинарна творческа академия ARC Academy организира

...
Първата по рода си мултидисциплинарна творческа академия ARC Academy организира
Коментари Харесай

ARC Academy стартира безплатен Summer Game Dev Camp по програмиране за ученици и студенти с топ IT преподаватели

Първата по рода си мултидисциплинарна креативна академия ARC Academy провежда от 4 до 11 юли безвъзмезден Summer Game Dev Camp по програмиране . Обучението е уместно за възпитаници след 8 клас с профил математика, информатика и ИТ, студенти или млади експерти, които имат интерес към програмирането и видеоигрите. Кандидатстването става с изпращане на CV и мотивационно писмо на

Първите 50 записали се ще имат опцията да посещават лекциите на място във високотехнологичните зали на ARC Academy и да получат персонално менторство от преподавателите. Останалите претенденти ще могат да се включат онлайн.

Участниците в Summer Game Dev Camp всеки ден до обяд ще имат лекции по програмиране с експерти от гейм и IT промишлеността. След всяко занимание ще получават практическа задача, която би трябвало да приготвят същия ден. Крайната цел e, благодарение на лекторите и менторите, всеки участник да придобие умения по програмиране, с които да създаде видеоигра (сбора от всички на практика задания е една видеоигра), която ще стане част от неговото портфолио.

Десетте най-изявени участници в лятната академия ще получат стипендии в размер сред 50 и 80% за цялостната 2-годишна стратегия Computer Science, която започва през октомври. Тя ще предлага кондензирано практично познание, солидна математическа и фундаментална основа и придобиване на умения за работа във високо-технологични екипи (като тези на Гугъл, Amazon и Gameloft) и действителен програмистки опит от преподаватели от топ IT и гейм фирмите у нас. Целта е тя да приобщи младежи с към този момент развъртян интерес и софтуерна основа, с цел да разшири тяхното задълбочено, аналитично и изобретателно мислене, с сериозен взор и еластичност в метода към разрешаване на даден проблем или задача.

Лектори и ментори в Summer Game Dev Camp и в новата стратегия Computer Science ще бъдат едни от най-хубавите IT преподаватели в България, както и представители от най-големите софтуерни компании в страната.

Сред тях е Филип Янков с над 15-годишен опит в софтуерните екипи на компании като SAP, VMware и Microsoft, както и над 12 години преподавателски опит в Софийския Университет „ Св. Климент Охридски “, Нов български университет и в академиите на водещи софтуерни компании. Филип е създател на патент за “Запис на транзакционна информация във файлове” и част от българския екип, който печели премия на НАСА в категорията „ Хардуерна иновация “ през 2015 година

Лектор и учител ще бъде и проф. Красимир Манев, знаменит български академик математик, който е и любим на гимназистите и студентите с интерес в математиката и информатиката. Той е някогашен учител в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ - учредител на компетентност „ Компютърни науки “ във ФМИ, главен преподавател на курсовете по „ Дискретна математика “, основател и главен преподавател на курса по „ Дизайн и разбор на логаритми “, както и професор в Нов български университет. Красимир Манев е дълготраен началник на Националния тим по информатика, постигнал редица триумфи на интернационалните надпревари, един от създателите и президент на Международната олимпиада по информатика (за интервала 2014-2017 г). През 2017 година става един от основателите на Европейската юношеска олимпиада по Информатика и е нейният първи президент.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР