Първата пътническа станция в мрежата от тунели за превозни средства

...
Първата пътническа станция в мрежата от тунели за превозни средства
Коментари Харесай

Първата пътническа станция в мрежата от тунели за превозни средства „Vegas Loop“ е факт

Първата пътническа станция в мрежата от тунели за транспортни средства „ Vegas Loop “, която се построява от Boring Company на Илон Мъск, беше открита на 30 юни. Станцията е ситуирана под Resorts World Las Vegas и се чака да има 55 спирки по продължение на 29 благи тунели.

Компанията Boring към този момент ръководи дребна версия на тази система „ Teslas in Tunnels “ под Конгресния център в Лас Вегас, която отвори порти при започване на 2021 година и включва два тунела с дължина 0,8 благи. След това стартъпът на Мъск предложи огромно разширение в целия град, което в последна сметка беше утвърдено от чиновници на окръг Кларк предходната година. Системата употребява ръководени от хора транспортни средства Model X и Y за превозване на пасажери, макар предходните изказвания на Мъск за потребление на шейни за транспортиране на коли през тунелите.

Наречена Vegas Loop, системата ще разреши на пасажерите да се возят на стоп с Tesla до и от места като хотелските казина на Las Vegas Strip, новия футболен стадион на града, Las Vegas Convention Center и интернационалното летище McCarran. Казино станция Resorts World е първата отворена станция. Компанията неотдавна получи единомислещо утвърждение да разшири своя план Vegas Loop, с цел да включи спирки на забележителности като Stratosphere и Fremont Street.

От Кларк Каунти настояват, че през тунелната система могат да пътуват до 57 000 пасажери, а за построяването й няма да се харчат пари на данъкоплатците. Компанията по-рано сподели, че ще заплати сметката за построяването на основните тунели, само че възнамерява да изиска от хотелските
казина или други компании, които желаят станция, да платят тези строителни разноски.

Boring Company работи за построяването на система от тунели под Лас Вегас към този момент няколко години. През това време упоритостите на Мъск за това по какъв начин би изглеждала основаната на тунели транспортна система се трансформираха. Преди той си е представял потреблението на шейни за превозване на коли от повърхността до тунелите и назад, както и капсули, които дават преимущество на велосипедисти и пешеходци. Някои от напъните на компанията да копае на други места се провалиха, като в Чикаго, Лос Анджелис и Североизточния кулоар.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР