Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще се изправи

...
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще се изправи
Коментари Харесай

Димитров започва участието си в Париж срещу Скатов днес следобед

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще се изправи против квалификанта от Казахстан Тимофей Скатов в първи кръг на шампионата от Големия шлем Ролан Гарос. Срещата е четвърта в програмата на Корт 13 и ще започва не преди 17:00 часа българско време.


Първи на корта ще излязат първенеца от Женева Николас Джари и Уго Делиен. Следват два мача при дамите – Линда Носкова играе с Данка Ковинич, а 30-та в схемата Сорана Кърстя има за съперничка Жасмин Паолини от Италия.

Григор загря за Откритото на Франция с край на шампионата в Женева, където отстъпи на Джари. Българинът е подложен под номер 28 в главната скица на Ролан Гарос, като досега няма формален дуел против 147-ия в ранглистата Скатов. Димитров стигна до трети кръг предходната година, а най-хубавото му класиране във френската столица е осминафинал от 2020-а, когато загуби от Стефанос Циципас.

Победителят от срещата ще играе във втори кръг с един всред Емил Руусувуори от Финландия и представителя на домакините Грегоар Барер. Потенциален противник в трети е италианецът Яник Синер. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР