Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова направи обрат и

...
Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова направи обрат и
Коментари Харесай

Пиронкова в третия кръг в Мелбърн, следва мач със Серина Уилямс

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова направи поврат и се класира за третия кръг на WTA 500 тенис шампионата в Мелбърн Yarra Valley Classic, който се явява подготовка за Откритото състезание на Австралия.

Спортист №1 на България за 2020 година победи деветата в схемата Дона Векич от Хърватия с 1:6, 6:4, 6:2 след час и 51 минути игра.

Това е пети триумф в пет мача за 33-годишната пловдивчанка против тази съперничка.
Снимка: Getty Images
В първия сет Пиронкова загуби шест следващи гейма от 1:0 и съобщи частта. След това обаче взе самодейността, откри своя темп и от 0:2 във втората част до края на мача загуби единствено четири от оставащите 16 гейма.

В заключителната част Цвети завоюва изрично последните пет гейма, а с това и мача.

Тя вкара 68% първи сервис и завоюва 58% от точките при разиграването му. С триумфа си обезпечи 55 точки за международната класация, където от през днешния ден е №137.
Снимка: Getty Images
Следващата съперничка на 33-годишната пловдивчанка ще бъде Серина Уилямс, която в профил Дария Гаврилова.

Това значи, че в трети следващ шампионат на българката й следва среща с американката. На US Open Цвети направи същински възторг след 3-годишна пауза поради майчинство, само че отпадна на 1/4-финалите след здрав конфликт с някогашната номер 1. Двете трябваше да се изправят една против друга и във втория кръг на " Ролан Гарос ", само че тогава носителката на 23 трофеи от Големия шлем не излезе на корта поради травма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР