Първата национална конференция и научна среща на Българското дружество по

...
Първата национална конференция и научна среща на Българското дружество по
Коментари Харесай

Първа национална конференция на Българското дружество по колопроктология

Първата национална конференция и научна среща на Българското сдружение по колопроктология (БДК) ще се организира сред 1 и 3 септември 2023 година, оповестиха уредниците.

БДК е учредено през 2019 година и има за цел да сплоти медицинските експерти с ползи в колопроктологията по образеца на развитите европейски страни и главно въз основата на Европейското сдружение по колопроктология.

Темата на конференцията „ Заболявания на ректума, аналния канал и ануса – мултидисциплинарни подходи “ е изключително настояща и третира обществено значими болести, тяхната диагностика, сложно лекуване и следене, показват уредниците.

В програмата могат да се откроят пленарни лекции и полемики за злокачествените болести на ректума и ануса. Важно място е отделено на актуалната хирургия на ректума и ануса – минимално инвазивна и роботизирана. Сред тематиката са и отчети за перианалните циреи и фистули, аналните фисури, пилонидалната болест, гнойният хидраденит и кожни болести на перианалната област, фекалната инконтиненция, ректалният пролапс, полово излъчените заболявания и проктити, психосоциална поддръжка на пациентите с проктологични болести, аноректални болести при имуносупресирани пациенти. На едно място експерти по хирургия, гастроентерология, онкология, образна диагностика, лъчелечение, дерматология, инфекциозни заболявания, логика на психиката и други ще разискват всички аспекти на проктологичните болести.

Поканени са и задгранични лектори, водещи експерти в колопроктологията - Dr. Roland Scherer и Dr. Metin Mazgaldzhi от Германия, Mr. Alfredo Tonsi от Англия, Prof. Nicola De Angelis от Франция, Prof. Audrius Dulskas от Литва и Dr. Peter Onodi от Унгария. Сред лекторите от България пък са както експерти с огромен на практика опит, по този начин и млади лекари.

„ Вярвам, че с тази първа конференция ще сложим началото на една традиция за бъдещи научни и на практика конгреси, ще се основат нови контакти и набележат хрумвания за взаимни научни планове “, споделя ръководителят на БДК доктор Драгомир Дарданов.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР