Първата крачка беше да седнем да говорим заедно. Обнадеждена съм,

...
Първата крачка беше да седнем да говорим заедно. Обнадеждена съм,
Коментари Харесай

Деси Атанасова разкри за раздор: ПП и ДБ вече се изолират един от друг. Христо Иванов все мълчи на масата

Първата крачка беше да седнем да приказваме дружно. Обнадеждена съм, тъй като намираме доста общи точки сред стратегиите. Това съобщи пред bTV Десислава Атанасова от ГЕРБ.
„ Разговорите продължиха два дни, това е втората стъпка и остава да извървим третата стъпка. Тя е да приказваме за личен състав на държавно управление. Ако би трябвало да приказваме за взаимни отстъпки и прошки, ние демонстрираме забравяне на политическото си его. Дори Борисов сподели, че е дал прошка “, изясни още тя.
„ Ние представляваме нашите гласоподаватели. Ако Борисов е дал прошка в персонално качество, то за нас е мъчно да извиним двете години завист, чегъртане, обиди “, сподели Атанасова.
Тя съобщи, че ГЕРБ прави големи взаимни отстъпки.
„ Неведнъж съм казвала, че от общо ръководство в този момент вреда носят всички, които ще влязат в него. От шести избори, вреда ще носи България. Това зависи от всеки от нас. Всички партии би трябвало да не помнят политическото си его. Нямаме бюджет към този момент 4 месеца и в случай че не реализираме баланс и съгласие, значи, че юни или юли страната ще бъде в задънена обстановка “, разяснява тя.
Атанасова не може да си изясни по какъв начин, в случай че са намерили консенсус по стратегиите си, тематиката с имената за политически кабинет ще е камъчето, което ще убива в обувката.
„ Кирил Петков, Василев, Денков и Атанасов са хора с политически опит. Особено Атанасов. Трябва да има равнопоставеност. При все, че ГЕРБ е първа политическа мощ. Това е сложено от наша страна на ранен стадий. Когато се предлага кабинет, в който мандатите нямат значение и приказваме за ослепителен политически кабинет, по този начин е редно. ГЕРБ е победител на два следващи предварителни избора “, изясни депутатката.
„ Втората опция е да създадем равно далечен кабинет, без политици в него. Ярките политически лица да останат на първи ред и да го поддържат. Можем да осигурим болшинство и по тази причина предлагаме тези две концепции. Изказването на Петков, че няма да съблюдава непознати графици, ми наподобява като следващ опит да се бяга от отговорност. Ние желаеме да споделим отговорността, тъй като е доста тежка “, добави тя.
Атанасова съобщи, че вижда, че Политическа партия са в изолираност и даже Политическа партия и Демократична България са почнали да се изолират една от друга.
„ Христо Иванов мълчи, когато сме на масата. Те очевидно не желаят и да вземат участие в държавно управление “, уточни тя.
„ С Христо Иванов работим прелестно. Аз персонално имам добра връзка с него. Най-интересното е коларното положително партньорство, в това число на равнище диалог на политики. Ние реализираме консенсус по доста тематики. Не мога да кажа нищо за кандидатурата на Христо Иванов, тъй като за първи път я слушам “, съобщи тя във връзка спекулациите, че съпредседателят на Демократична България може да бъде претендент за министър председател.
„ Ако получим мандат, би трябвало да предложим министър председател. Факторът време е извънредно значим. Ако имаме единодушие от Политическа партия за нас няма значение с кой мандат ще се сформира държавно управление. Ако с първата политическа мощ не се реализира мандат, след това става все по-трудно “, заключи тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР