Първата и единствена по рода си у нас лаборатория за

...
Първата и единствена по рода си у нас лаборатория за
Коментари Харесай

Нова лаборатория в Майчин дом ще открива вродени генетични заболявания

Първата и единствена по рода си у нас лаборатория за неинвазивна скрининг диагностика на вродени хромозомни аномалии (вродени генетични заболявания) на плода отвори порти през днешния ден в Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом ” в София. 

По време на откриването изпълнителният шеф на УАГБ „ Майчин дом ” доцент Иван Костов разгласи, че лабораторията за неинвазивен скрининг ще направи гражданска война в диагностиката на бременните дами в начален етап. Той добави още, че обновеният медицински център към болничното заведение ще предлага най-новата и съвременна инсталация, както и необятен набор от профилирани кабинети за цялостна грижа за женското здраве. 

Разкритата за първи път у нас лаборатория за неинвазивен дородов ДНК тест е създадена с поддръжката на Министерството на здравеопазването. Тя прави допустимо провеждането на високо-технологични проучвания, които са редки и до момента се правеха единствено в някои лаборатории в чужбина.

Това е и първата сходна лаборатория в България и на Балканския полуостров, което ще понижи фрапантно разноските за обслужване и ще разреши сходни проби да се вършат на двойно по-ниска цена от съществуващите сега оферти на пазара.

Лабораторията ще се управлява от проф. Алексей Савов, завеждащ националната генетична лаборатория.

Медицинският център към болница „ Майчин дом “ ще предлага най-новата и съвременна инсталация в региона на извънболничната АГ помощ, включително офис хистероскопия, вагинално подмладяване, спектрален скрининг за рак на шийката на матката, скрининг за рак на гърдата, фетална морфология на всички равнища, женска консултация и други. Центърът ще бъде отворен всеки работен ден от 08:00 до 17:00 ч. и ще се управлява от доктор Мирослав Георгиев и доктор Иван Диков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР