Първата година от партньорството между Джордж Ръсел и Люис Хамилтън

...
Първата година от партньорството между Джордж Ръсел и Люис Хамилтън
Коментари Харесай

Ръсел не очаква да има проблеми с Хамилтън, ако двамата се борят за титлата

Първата година от партньорството сред Джордж Ръсел и Люис Хамилтън в екипа на Мерцедес във Формула 1 мина без никакви драми посред им. За това спомогна и фактът, че и двамата не бяха част от борбата за международната купа, която се водеше най-вече сред Макс Верстапен от Ред Бул и Шарл Леклер от Ферари в началните стадии на сезона.
 Хакинен за борбата на Ръсел с Хамилтън Хакинен за борбата на Ръсел с Хамилтън
Амбициите на Мерцедес са през 2023 година те още веднъж да бъдат част от разногласието за челните позиции, което дава предпоставки за вероятно недоразумение сред Ръсел и Хамилтън, в случай че двамата фактически имат късмет за купата. Според Ръсел обаче до подобен процес на събитията няма да се стигне, само че той призна, че чака малко по-различни връзки с Хамилтън, в случай че двамата се в борбата в челото на класирането.

„ Определено в случай че се борим за първо и второ място ще има по-различна динамичност, което е обикновено. Но съгласно мен фактът, че двамата сме в доста разнообразни стадии от кариерите си ще ни бъде от изгода. Все едно ние сме в това дружно.

„ Ако през новия сезон имаме кола, с която да се борим за двойни победи ние ще сме доста горди с това и мисля, че двамата ще работим дружно, с цел да донесем тези резултати на тима. След това ще се грижим и за себе си. Лично аз не виждам причина сред нас да има спор. Ние сме в положителни връзки.

„ Ние се почитаме и си оставяме място на пистата, както бе да вземем за пример в първия завой в Мексико. Ние осъзнаваме какъв брой е значимо това за тима. Ако нашите връзки стартират да се скапват, това ще се отрази първо на тима, а по-късно и на нас самите. Аз обаче мисля, че ние единствено ще надграждаме над постигнатото досега и счита, че ще си станем по-близки “, съобщи Ръсел.

В предишното Хамилтън не един или два пъти е изпадал в спорове със свои съотборници, изключително когато те са в челни позиции и се борят за международната купа. Това бе изразено най-много в годините, в които той си партнираше с Фернандо Алонсо в Макларън, а по-късно и с Нико Розберг в Мерцедес. В по-малка степен спор имаше с Дженсън Бътън в Макларън, само че и тогава връзките сред двамата британци не бяха от най-гладките на света.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР